Hlavní obsah

Hašek odpovídá Šulákovi: Kvůli Vaší práci v Rusku je život mé rodiny ve větším nebezpečí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v rozhovoru pro server Match TV vyprávěl, jak se mu v Rusku líbí, nic mu nechybí tam a jemu nikdo nedělá nic špatného, otřel se český hokejista Avangardu Omsk Libor Šulák i o svého krajana Dominika Haška. Někdejší vynikající gólman, který ostře vystupuje proti ruské invazi na Ukrajině, na slova 30letého zadáka reagoval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Hašek.

Článek

„Nevím, co mají v hlavě ti, kteří hokej nikdy nehráli. O tom, co se honí hlavou Haškovi, to platí tím spíš," prohlásil Šulák na adresu Dominatora, jenž dlouhodobě zastává názor, že pokud ruští sportovci neodsoudí ruskou válku a zločiny, a nebudou podle toho i veřejně vystupovat, neměli by startovat v mezinárodních soutěžích ani příští rok na LOH v Paříži.

Nyní Hašek v reakci na Šuláka nevolil tak ostrá slova jako trojnásobný vítěz Stanley Cupu a mistr světa z roku 1985 Jiří Hrdina, svůj konzistentní postoj k Rusku ale vyjádřil jednoznačně.

„Libore, Vaše práce vytváří hodnoty v zemi nepřítele a on ty hodnoty používá proti nám a našim spojencům. Kvůli Vaší práci v Rusku je život mé rodiny ve větším nebezpečí a bude zabito více Ukrajinců," napsal Hašek na sociální síti X (dříve Twitter).

A znovu zopakoval, že podle něj dávno měl být v Česku přijat zákon zakazující našim občanům pracovat v Ruské federaci. „Viním naše zákonodárce, že nás před Vaším nebezpečným jednáním nechrání. Proti tomuto jednání nás bude chránit pouze zákon a jeho vymahatelnost," doplnil Hašek.

Odpovídal pak i na reakce, podle kterých by Šulák už nikdy neměl obléknout dres národního týmu a měl by zůstat v Rusku, „když se mu tam líbí".

„Tento názor mou rodinu neochrání a Ukrajincům, kteří i kvůli Šulákově vytváření hodnot v Rusku, budou zabiti, to život nevrátí. Ochrání nás pouze zákon a jeho vymahatelnost. To, jestli (ne)bude hrát v repre, je v porovnání s lidskými životy naprostá malichernost," dodal Hašek.

Reklama