Hlavní obsah

Česká reprezentační pětka přišla o jednoho z členů

Moskva/Praha

Přestože s Chabarovskem, do kterého zamířil loni v létě z čínského Kunlunu, měl platnou smlouvu i pro příští sezonu Kontinentální hokejové ligy, v Amuru nakonec devětadvacetiletý český reprezentační obránce Ondřej Vitásek pokračovat nebude. S vedením klubu se dohodl na předčasném ukončení spolupráce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Vitásek během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Prostějovský rodák, který reprezentoval na MS 2014 a ZOH 2018, odehrál v uplynulém ročníku za Amur 55 zápasů, v nichž zaznamenal pět gólů a sedm asistencí. V KHL nastupoval extraligový šampion s Libercem z roku 2016 i za Chanty-Mansijsk.

Na soupisce Chabarovsku tak zatím zůstávají čtyři čeští reprezentanti - brankář Marek Langhamer, obránce Michal Jordán a útočníci Tomáš a Hynek Zohornovi.

Přesto by Češi nakonec mohli obsadit pět míst pro cizince v týmu. Některé ruská média totiž před dvěma týdny informovala, že Amur jedná s obráncem Dominikem Mašínem, jenž uplynulý ročník strávil v zámořské AHL v týmu Syracuse Crunch.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.