Hlavní obsah

Další Čech v KHL? Útočník Sparty má mít namířeno do Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v průběhu března oznamovala prodloužení kontraktu se svým útočníkem Ostapem Safinem, jistě hokejovou Spartu nenapadlo, že už za necelé čtyři měsíce se bude muset vypořádávat s jeho odchodem.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Útočník Ostap Safin.

Článek

„Ostap se prezentoval nejen slušnou produktivitou, ale také svým důrazem na ledě. Věřím, že v příští sezoně bude jeho role v týmu ještě znatelnější," prohlásil po prodloužení smlouvy s 24letým hráčem, který v uplynulé sezoně zaznamenal v 43 zápasech 14 bodů, tehdejší sportovní ředitel klubu Petr Ton.

Jenže zkraje týdne Sparta oznámila, že Safin na vlastní žádost pražský klub opouští a ten mu v tom nebude bránit.

"S Ostapem jsme prodloužili v sezoně kontrakt, měli jsme zájem o jeho setrvání. Bohužel se rozhodl náš tým opustit, v čemž mu nechceme bránit. Přejeme mu hodně štěstí," uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Důvod Safinova konce? Sparťanský odchovanec má namířeno do Kontinentální hokejové ligy. Ruské servery informují, že se má stát posilou Lady Togliatti, která se od nadcházející sezony po pětileté pauze vrací do KHL.

A v soutěži by nebyl považován za cizince. Safin se sice narodil v Praze, kromě českého pasu však vlastní i ten ruský. Rodiče se do české metropole přestěhovali v době, kdy maminka čekala Ostapův příchod na svět. Celá jeho rodina včetně rodičů i prarodičů pochází z Ruska, k němuž má Safin blízký vztah a často se do něj vrací. Nyní tam velmi pravděpodobně zakotví na delší dobu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Ostap Safin ve sparťanském dresu.

V KHL v uplynulé sezoně působili i obránce Šulák a útočníci Jaškin s Červeným. Od nového ročníku tam má namířeno zadák Sklenička. Všichni mají z rozhodnutí hokejového svazu zákaz reprezentovat, neboť smlouvy podepsali po ruském rozpoutání války na Ukrajině.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.