Hlavní obsah

Jaškin: Snad MS v Praze vyjde mně i dalším z KHL. Čelil i dotazu na radikála Haška a mírumilovného Jágra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před třemi týdny vydal pro ruský server Match TV prohlášení, v němž hájil své působení v KHL, na kterém nevidí nic trestuhodného, a zároveň odmítl hovořit o válce na Ukrajině, v níž se prý nevyzná. Nyní hokejový útočník Dmitrij Jaškin pro stejný portál promluvil znovu a zopakoval, jak rád by si příští rok v květnu zahrál v českém dresu na světovém šampionátu v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin v dresu české hokejové reprezentace.

Článek

„Má slova byla přetištěna v českých médiích a dopustili se nejrůznějších faktických chyb. Tak to prostě je. Doufám, že lidé něco z mého prohlášení slyšeli. Snad pochopí, co jsem chtěl říct. Opravdu věřím, že budu moci hrát na domácím mistrovství světa," prohlásil rodák z Omsku, jenž Českou republiku reprezentoval na MS 2018 a o rok později i na Světovém poháru 2016.

Nyní ale český dres obléknout nemůže, neboť tuzemský hokejový svaz už dříve vydal zákaz pro hráče, kteří po ruském rozpoutání války na Ukrajině podepsali kontrakt v KHL.

Startovat na MS v Praze by prý pro Jaškina bylo speciální. Když se totiž turnaj v Česku konal před osmi lety naposledy, tehdejší útočník St. Louis Blues se do výběru trenéra Vladimíra Růžičky nedostal.

„Teď by bylo velmi zajímavé si tam zahrát. Stejně jako by se všichni ruští hokejisté chtěli představit na šampionátu v Petrohradě nebo Moskvě. Vím, že kolem turnaje v Praze bude hodně vzrušení," nechal se slyšet 30letý forvard, jenž v létě přestoupil v rámci KHL z Petrohradu do Kazaně.

Každý hokejista chce hrát (na domácím MS). Doufám, že to vyjde mně i všem ostatním, kteří čelí stejnému problému," připomíná Jaškin, že nároďák mají zapovězený i útočník Červený a obránci Šulák se Skleničkou, kteří v KHL nastupovali v minulé sezoně či ji budou hrát v příštím ročníku (nově Sklenička).

Jaškin čelil i otázce, „Jaké je veřejné mínění Čechů? Je tu radikální Dominik Hašek a mírumilovný Jaromír Jágr, který je v Rusku stále milován.".

„Nedokážu říct. Každý má své cíle a důvody něco tvrdit. Slova ostatních nebudu komentovat. Všechno, co jsem považoval za nutné říct, jsem uvedl v (předchozím) prohlášení. Nevidím důvod, proč se o tom dál bavit," uzavřel Jaškin.

Reklama

  Švédsko - Česko zítra 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články