Hlavní obsah

Novokuzněck - Čerepovec 1:2Hokejisté Čerepovce vyhráli zápas KHL vlastním gólem soupeře

Moskva

Hokejisté Čerepovce vyhráli zápas Kontinentální ligy v Novokuzněcku kuriózním gólem. Domácí hráči si při signalizované výhodě špatně přihráli a puk doklouzal z útočné třetiny až do jejich prázdné branky. Jakub Kovář pak všechny šance Novokuzněcku na vyrovnání zneškodnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Adam Polášek.

Článek

Za autora rozhodující branky na 2:1, která padla v 35. minutě, označili rozhodčí Alexandra Avcina. Právě on přitom fauloval domácího brankáře Andreje Karejeva, takže po přerušení hry a doznění radosti z nečekaného gólu zamířil na trestnou lavici.

Brankář hostů Kovář si připsal 33 úspěšných zákroků, nejhorší tým Východní konference ho překonal jen v přesilové hře.

Jeřábek s Horákem přispěli k výhře Viťazu

Obránce Jakub Jeřábek z Podolsku otevřel střelou od modré čáry skóre zápasu v Chanty-Mansijsku. Na konečných 2:1 pak hosté zvýšili po přihrávce Romana Horáka.

Střelecky se prosadil také Jan Buchtele z Jekatěrinburgu, který v domácím utkání proti Jaroslavli využil na začátku druhé třetiny přesilovku a vyrovnal na 2:2. Zbytek zápasu ale vyšel mnohem lépe hostům a Lokomotiv nakonec na soupeřově ledě zvítězil 6:3.

Venku uspěl také lídr KHL Petrohrad, který vyhrál v Novosibirsku 2:1 v prodloužení. Obránce Adam Polášek přihrál na jediný gól domácího týmu, místo zraněného Alexandra Saláka chytal za Sibir dvacetiletý Alexej Krasikov.

Kontinentální hokejová liga:
Nižněkamsk - Čerepovec 1:2
Novosibirsk - Petrohrad 1:2 v prodl. (za domácí Polášek 0+1)
Barys Astana - Dynamo Moskva 1:0
Chanty-Mansijsk - Viťaz Podolsk 1:2 (za hosty Jeřábek 1+0, Horák 0+1)
Jekatěrinburg - Jaroslavl 3:6 (za domácí Buchtele 1+0)

Reklama