Hlavní obsah

Hokejový Slovan Bratislava získal sedmý nejbohatší Slovák Hrubý

Bratislava

Novým majitelem hokejového Slovanu Bratislava se stal jeden z nejbohatších Slováků, Rudolf Hrubý. Spoluzakladatel softwarové společnosti ESET podle slovenských médií získá tradiční klub od Juraje Širokého, který ho vlastnil čtvrt století. S novým vlastníkem se do Slovanu vrací bývalý generální manažer Maroš Krajči, který s týmem získal šest mistrovských titulů. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Sport.cz

Fanoušci hokejistů Slovanu Bratislava.

Článek

"V nejbližších dnech budou ještě probíhat jednotlivé úkony právního procesu převzetí společnosti," informoval Slovan v prohlášení.

Klub se v posledních sezonách potýkal s vážnými finančními problémy, kvůli kterým loni po sedmi letech opustil KHL a vrátil se do slovenské extraligy. Na jaře se po předčasném konci nejvyšší slovenské soutěže rozhodl kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru utlumit činnost a neprodloužil smlouvy hráčům, členům realizačního týmu a většině zaměstnanců.

Nový majitel Slovanu Hrubý je podle časopisu Forbes s majetkem ve výši 630 milionů eur (16,8 miliardy korun) sedmým nejbohatším Slovákem.

Reklama

Související témata: