Hlavní obsah

Hokejový útočník Tomášek odchází ze Sparty do KHL

Další rána pro hokejovou Spartu. Útočník David Tomášek opouští klub z hlavního města a bude nově působit v KHL. Pětadvacetiletý reprezentant se domluvil na spolupráci s Chabarovskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Tomášek ze Sparty Praha a brankář Alexander Salák v utkání semifinále play off Tipsport extraligy.

Článek

"S Davidem se rozcházíme v dobrém, ve smlouvě měl výstupní klauzuli, kterou využil. Jeho odchod nás mrzí, ale přejeme mu hodně štěstí v jeho další štaci a doufáme, že se ve Spartě znovu potkáme," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka na webu Pražanů.

Tomášek opouští Pražany po necelých dvou sezonách, do mateřského klubu se vrátil v říjnu 2019 z Finska, kde oblékal dres týmu JYP Jyväskylä. V první sezoně nasbíral ve 38 zápasech 24 bodů za devět branek a 15 asistencí. V aktuálním ročníku patřil mezi klíčové hráče Sparty, v základní části vstřelil 19 branek a přidal 28 asistencí ve 47 utkáních. Produktivnější byl jen kapitán Michal Řepík. V play off poté přidal čtyři góly a asistenci.

V Amuru se Tomášek potká minimálně s dvojicí krajanů, smlouvu se sibiřským klubem mají pro příští sezonu obránce Michal Jordán a Dominik Mašín.

Reklama

Související témata: