Hlavní obsah

Viťaz - Soči 4:3Horák pomohl ukončit sérii osmi proher hokejistů Podolsku

Moskva
Aktualizováno

Útočník Roman Horák poprvé v novém kalendářním roce skóroval v KHL a brankou ve dvojnásobné přesilovce pomohl k dnešnímu vítězství Podolsku 4:3 nad Soči. Čtyřiadvacetiletý Čech se střelecky prosadil pojedenácté v sezóně a přispěl k tomu, že Viťaz ukončil osmizápasovou sérii porážek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Horák na srazu hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Hodně rozzlobený byl v závěru řádné hrací doby na ledě Spartaku Moskva gólman Novosibirsku Alexander Salák, jenž inkasoval vyrovnávací gól na 3:3 šest sekund před třetí sirénou. Český brankář po trefě Caseyho Wellmana málem zlomil hokejku, kterou několikrát vzteky bouchnul o zem. U rozhodčích protestoval zřejmě kvůli tomu, že měl podle svého mínění puk v držení, ke šťastnému střelci se od jeho betonu podle všeho dostal po vypíchnutí jeho spoluhráče Tomáše Vincoura.

Sibir však přece jen odjel z Moskvy s vítězstvím. V samostatných nájezdech Salák vychytal hned v první sérii střelce úvodního gólu zápasu Igora Radulova, na druhé straně se pak prosadil Vincour.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Dinamo Minsk 4:2
Ufa - Čeljabinsk 0:1
Kazaň - Lada Togliatti 5:3 (za hosty Zaťovič 0+1)
Jokerit Helsinky - Vladivostok 3:2
Petrohrad - Novokuzněck 4:0
Spartak Moskva - Novosibirsk 3:4 po sam. nájezdech
Viťaz Podolsk - HK Soči 4:3 (za domácí Horák 1+0)
Dinamo Riga - Chabarovsk 1:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.