Hlavní obsah

Magnitogorsk - Omsk 1:8Stav série 0:1Hrubcův Omsk na úvod čtvrtfinálové série KHL zvítězil drtivě v Magnitogorsku

Hokejisté Omsku se Šimonem Hrubcem v brance deklasovali v prvním utkání čtvrtfinálové série KHL Magnitogorsk na jeho ledě 8:1. Úřadující vítězové Gagarinova poháru přestříleli domácí Metallurg 37:19, Hrubce na poslední desetiminutovku za rozhodnutého stavu vystřídal Vasilij Děmčenko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec.

Článek

Český reprezentant Hrubec, jenž byl vyhlášen nejlepším brankářem prvního kola play off, inkasoval pouze ve 23. minutě v přesilovce Magnitogorsku od Brendana Leipsice. Omsk vedl po první třetině už 4:0 a měl zápas pod kontrolou. Po dvou gólech vstřelili Damir Šaripzjanov a Nikolaj Prochorkin, čtyři asistence si připsal slovenský bronzový olympijský medailista Peter Cehlárik.

Druhý zápas semifinálové série Východní konference se hraje opět v Magnitogorsku v neděli.

Podobně jednoznačným výsledkem skončil úvodní zápas semifinále Západní konference, v němž Spartak Moskva vyhrál 6:1 na ledě Petrohradu. Pro tým z hlavního města, v němž hraje obránce Jakub Jeřábek, se jednalo o vstup do play off. Do druhého kola totiž Spartak postoupil bez boje poté, co kvůli ruské invazi na Ukrajinu ze soutěže odstoupil jeho soupeř Jokerit Helsinky.

Čtvrtfinále play off KHL:
Východní konference - 1. zápas:
Magnitogorsk - Omsk 1:8.
Západní konference - 1. zápas:
Petrohrad - Spartak Moskva 1:6.

Reklama