Hlavní obsah

Hrubec byl vyhlášen nejlepším brankářem osmifinále KHL

Český reprezentant Šimon Hrubec z Omsku byl vyhlášen nejlepším brankářem osmifinále play off Kontinentální ligy. Třicetiletý účastník únorových olympijských her v Pekingu a posledních dvou mistrovství světa vychytal v sérii 1. kola Východní konference v šesti zápasech čtyři vítězství s průměrem 1,61 obdržené branky na zápas, s úspěšností 94,8 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Šimon Hrubec v reprezentačním dresu. Archivní foto

Článek

Hrubec, který pomohl loni Omsku k zisku Gagarinova poháru, zazářil především ve třetím utkání série 6. března. Vychytal díky 43 úspěšným zákrokům doma v dočasném působišti v Balašiše výhru 2:0 a Avangard unikl do vedení 3:0 na zápasy. Po dvou porážkách v prodloužení zůstal v sobotu opět neprůstřelný a k postupovému vítězství 2:0 přispěl 23 zásahy.

V základní části byl Hrubec v KHL dvakrát vyhlášen nejlepším gólmanem měsíce, za listopad a za leden. Dvakrát byl také zvolen hvězdou týdne na svém postu. Celkově ve 40 zápasech dlouhodobé soutěže držel průměr 2,19 gólu na utkání, úspěšnost 92,2 procenta a pětkrát zaznamenal čisté konto.

Dalšími oceněnými hráči 1. kola play off byli obránce Vjačeslav Vojnov z Dynama Moskva, útočník Andrej Kuzmenko z Petrohradu a jako nováček útočník Arsenij Gricjuk, Hrubcův klubový spoluhráč.

Reklama

Související témata: