Hlavní obsah

Hrubec byl podruhé v sezoně vyhlášen nejlepším brankářem měsíce v KHL

Šimon Hrubec z Omsku byl podruhé v sezoně vyhlášen nejlepším brankářem měsíce v Kontinentální hokejové lize. Třicetiletý člen českého kádru pro olympijské hry v Pekingu se ocenění dočkal poprvé v kariéře za listopadu a nyní za leden ho za své výkony zopakoval. Ve třech zápasech vychytal dvě výhry, měl průměr 1,35 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 95,18 procenta a jednou udržel čisté konto.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Šimon Hrubec opět mezi hvězdami KHL.

Článek

V KHL se v lednu odehrálo celkově jen 43 utkání. Soutěž byla 14. ledna přerušena kvůli šíření koronaviru a bude pokračovat až po olympijských hrách v Pekingu. Omsk stihl tři duely a ve všech chytal Hrubec. Nejdříve 3. ledna nezabránil 26 úspěšnými zákroky porážce na ledě CSKA Moskva 2:3, o čtyři dny později kryl všech 30 střel Dinama Minsk při domácí výhře v Balašiše 3:0 a 9. ledna si připsal 23 zásahů při vítězství v Podolsku 4:1.

S úspěšností 92,2 procenta ze 40 utkání v sezoně je Hrubec v KHL osmý, s průměrem 2,19 obdržené branky na zápas devátý a s pěti čistými konty se dělí o 3. místo. Dvakrát byl vyhlášen nejlepším brankářem týdne. Nejdříve v polovině října a nedávno v polovině ledna. Loni pomohl bývalý gólman Českých Budějovic, Třince a Kunlunu celku Avangardu ke Gagarinově poháru.

Za leden byli vedle Hrubce oceněni obránce Ilja Chochlov z Čerepovce, z útočníků jeho klubový spoluhráč Nikita Guslistov a jako nováček útočník Arsenij Gricjuk z Omsku.

Reklama

Související témata: