Hlavní obsah

Třinečtí obránci už trénují s reprezentací, Hrubec a Špaček zřejmě nebudou smět ve středu odletět do Pekingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolísavé výsledky testů na covid už zase komplikují život českým hokejistům. S druhou částí reprezentace tak ve středu zřejmě nebudou smět odcestovat do Pekingu všichni nominovaní hráči, kteří ještě zůstávají doma. Z účastníků pražského předolympijského kempu totiž brankář Šimon Hrubec a útočník Michael Špaček v pondělí ani nebyli na ledě O2 areny.

V Praze dnes trénovalo osm hráčů hokejové reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek

„Do tréninku se zapojili jen dva gólmani a šest hráčů do pole, nově oba třinečtí hráči Kundrátek s Musilem. Situace kolem Hrubce a Špačka se bude odvíjet podle otestování v dalších dnech, v úterý budeme schopni říct asi konkrétnější informace," tvrdil mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund.

Podle zjištění Práva oba zmínění hráči ale nemohou získat do středy pět negativních testů v řadě, což je podmínka, aby vůbec mohli usednout do letadla směr Čína. „Hráči, kteří s námi neodletí 2. února, by měli zůstat v Praze a připojit se k mužstvu v dějišti olympiády, až jim to výsledky testování dovolí," naznačil Zikmund. Český olympijský výbor nastavil, aby zamezil veškerým rizikům, pro posouzení způsobilosti ještě citlivější hodnotu testů než vyžadují v Pekingu. Jde o preventivní opatření, které má ochránit sportovce především v dějišti her.

Z pětadvacetičlenné soupisky je v Číně už devět nominovaných (obránci Jeřábek, Šulák, Knot, Klok, Sklenička Mozík a útočníci Lenc, Hyka a Sedlák), jako další se tam měl v pondělí večer vydat gólman Will. Vzhledem k hraniční hodnotě testu zatím neodletěl další brankář Bartošák, který měl cestovat ve stejný den. „Patrik Bartošák měl při třetím předodletovém testu, který jsme nastavili nad rámec pravidel daných organizátory zimních olympijských her, neurčitý výsledek. Proto jsme se po konzultaci s odborníky rozhodli preventivně posunout jeho odlet, abychom zabránili jakýmkoli komplikacím při jeho cestě do Číny nebo po příletu na hry," uvedl šéf výpravy Martin Doktor.

Z hráčů do pole se včera na pražském ledě vedle dvojice obránců z Třince objevili útočníci Červenka, J. Kovář, M. Stránský a Frolík. Na výsledky vstupního testu pak vyčkával v hotelové izolaci další útočník Smejkal, v pozdní večerních hodinách se čekal příjezd bratří Hynka a Tomáše Zohornových ze Švédska. Z extraligy nominovaní Sobotka, Řepík a Krejčí budou ještě v úterý večer hrát zápasy domácí soutěže, takže se za ideální situace přidají k národnímu týmu až na letišti.

Reklama

Související témata: