Hlavní obsah

Omsk - Čeljabinsk 1:3Hykův gól pomohl Čeljabinsku k výhře v Omsku a do čela KHL

Gól Tomáše Hyky pomohl hokejistům Čeljabinsku do čela KHL. Traktor vyhrál v Omsku 3:1, brankář Roman Will a nejproduktivnější český hráč v lize Lukáš Sedlák si ve vítězném týmu připsali po asistenci. Will zneškodnil 46 střel domácích hráčů a o čisté konto přišel až 57 sekund před koncem.

Tomáš Hyka se raduje z branky (archivní foto)

Článek

Sedlák přihrál na vítězný druhý gól, který dal ve 12. minutě Nikita Těrtyšnyj. Hyka pak překonal Šimona Hrubce v brance domácího Avangardu v druhé třetině, když zakončil individuální akci Vladimira Tkačova. K tomu se puk odrazil od Willa.

Sedlák má na kontě 38 bodů (16+22), Hyka je za ním v kanadském bodování českých hokejistů druhý (10+20). Traktor vyhrál počtvrté za sebou a v čele ligové tabulky má o bod více než druhý Magnitogorsk. Oba tyto týmy si už před koncem roku zajistily účast v play off.

K té míří i helsinský Jokerit, který v souboji předních týmů Západní konference zvítězil v Moskvě nad CSKA 3:2. V 57. minutě rozhodl v přesilové hře Teemu Turunen, který si předtím poblíž modré čáry vyměnil puk s českým zadákem Davidem Skleničkou.

Výsledky KHL:
Omsk - Čeljabinsk 1:3 (za hosty Hyka 1+0, Sedlák a Will oba 0+1)
Čerepovec - Dynamo Moskva 4:2
Nižnij Novgorod - Dinamo Riga 3:4 v prodl.
CSKA Moskva - Jokerit Helsinky 2:3 (za hosty Sklenička 0+1)
HK Soči - Viťaz Podolsk 3:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články