Hlavní obsah

Jordán opouští KHL, bude hrát s Červenkou za Rapperswil

Obránce Michal Jordán bude po odchodu z Kontinentální hokejové ligy hrát za klub Rapperswil-Jona Lakers, jenž dnes jeho příchod oznámil na webu. S šestým týmem tabulky švýcarské ligy, jehož kapitánem je další český reprezentant Roman Červenka, podepsal dvaatřicetiletý bek smlouvu do konce sezony. Vedle aktuálně zraněného Červenky v klubu působí také útočník Petr Čajka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Jordán míří do Švýcarska

Článek

Bronzový medailista z letošního mistrovství světa Jordán se na konci listopadu rozhodl z rodinných důvodů ukončit angažmá v Chabarovsku, kde působil už šestou sezonu a byl i kapitánem týmu. V dresu nového zaměstnavatele se představí až poté, co Lakers dostanou povolení od ruského svazu, na které zatím čekají.

"Máme radost, že k nám přichází špičkový obránce," uvedl sportovní šéf klubu Janick Steinmann. "Jordán je urostlý bek se zkušenostmi na nejvyšší úrovni a vůdčími kvalitami," dodal.

Zlínský odchovanec Jordán reprezentoval na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 a pěti světových šampionátech. Devět let působil v zámoří, kde se snažil prosadit do NHL, v níž nakonec odehrál 79 duelů v dresu Caroliny.

Od roku 2016 hrál Jordán v KHL, kde zůstal i po ruské invazi na Ukrajinu. Stejně jako na obránce Vladivostoku Libora Šuláka se na něj ale nevztahoval zákaz oblékat dres národního týmu, který výkonný výbor svazu přijal na konci srpna pro hráče nastupující v KHL.

Oba totiž podepsali smlouvy v soutěži už před únorovým vojenským útokem Ruska na Ukrajinu. Reprezentovat nemohou Šulákův spoluhráč Rudolf Červený a kapitán Petrohradu Dmitrij Jaškin.

Reklama

Související témata: