Hlavní obsah

Konec. Ruský gólman, který byl násilně odvlečen do armády, stáhl odvolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ ruského gólmana Ivana Fedotova, který byl zatčen kvůli údajnému vyhýbání se vojenské službě a poté násilně odveden do armády, byl v létě poměrně třaskavým tématem. Brankář, který na jaře podepsal smlouvu s Philadelphií v NHL, se rozhodl bránit proti tomuto rozhodnutí u soudu, ale nyní své odolání překvapivě stáhl.

Foto: Profimedia.cz

Ruský gólman Ivan Fedotov.

Článek

Fedotov, který v minulém ročníku pomohl CSKA Moskva k titulu a byl vyhlášen nejlepším brankářem KHL, byl začátkem července zatčen a obviněn za vyhýbání se vojenské službě kvůli angažmá v NHL, kde podepsal smlouvu s Philadelphií. Byl odeslán do Murmansku, kde začal vykonávat vojenskou službu. Proti rozhodnutí ale chtěl bojovat u soudu.

Pětadvacetiletý Rus se odvolal k městskému soudu v Sieveskoj a požadoval, aby rozhodnutí o jeho vojenské službě bylo prohlášeno za nezákonné. Nyní však Fedotov odvolání stáhl a případ se tak uzavřel. Informovala o tom ruská tisková agentura TASS.

Soudkyně Natalia Korblevová v úterý uvedla, že Fedotov se již nemůže znovu odvolat. Novinář Karl Månsson, který se věnuje dění v KHL, na svém Twitteru uvedl, že odvolání bylo poslední možností, která by umožnila Fedotovovi dostat se do NHL. Takhle v blízké budoucnosti zůstane v Rusku.

„Jednou z teorií, o které hovoří ruští novináři, je počkat, až Philadelphia zmrazí jeho smlouvu, a pak vyřídit papíry pro jeho působení v KHL. Pak by mohl být vyměněn do CSKA, případně SKA," napsal Månsson. Působením v jednom z ruských klubů by byl od vojenské služby osvobozen.

Reklama