Hlavní obsah

Fedotov poprvé promluvil: Slyším vaše hlasy... Děkuji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je tomu přes dva týdny, co byl ruský hokejový gólman Ivan Fedotov v Petrohradu zatčen kvůli údajnému vyhýbání se vojenské službě. Nyní člen stříbrné party z letošních olympijských her v Pekingu poprvé promluvil. Z vojenského přístavu Severodvinsk v Archangelské oblasti, kde se na vojnu připravuje, zaslal dopis své manželce Naděždě, která jej zveřejnila.

Foto: Profimedia.cz

Takhle se brankář Ivan Fedotov radoval na konci dubna poté, co CSKA Moskva pomohl získat Gagarinův pohár pro šampiony KHL.

Článek

„V pro nás těžké době si my; rodina a blízcí; nemůžeme nevšimnout, jak obrovské množství starostlivých lidí po celém světě reaguje na Ivanův příběh. Na Ivanovu žádost chceme zveřejnit jeho slova vděčnosti," napsala manželka pětadvacetiletého gólmana a následně jeho vzkaz publikovala.

„Děkuji v této těžké chvíli všem hokejovým fanouškům a mým podporovatelům za jejich neviditelnou podporu, za komentáře pod články v médiích. Lidi, děkuji, že jste nenechali mou situaci bez povšimnutí! Děkuji všem, kteří svým hlasem a účastí zanechávají stopu v historii mého života," citovala Fedotovová slova svého manžela.

„Děkuji odborné veřejnosti za její názor, ať už je jakýkoliv. Vím, že slyším vaše hlasy, a to mi dává sílu a posiluje mou víru v nejlepší výsledek mé situace," uvedl.

Fedotov, který v minulé sezoně pomohl CSKA k mistrovskému titulu a získal cenu pro nejlepšího brankáře KHL, byl v pátek 1. července z iniciativy vojenské prokuratury kvůli údajnému vyhýbání se vojenské službě zadržen policií. U rodáka z finské Lappeenranty, který pro příští sezonu podepsal smlouvu v NHL s Philadelphií, se následně objevily zdravotní problémy a byl v Petrohradu převezen do nemocnice.

Nyní pobývá ve vojenském přístavu Severodvinsk, který se nachází na severu evropské části Ruska u Dvinského zálivu Bílého moře, a podle ruského serveru Match TV se ve výcvikové jednotce připravuje na vojenskou službu. Přísahu by měl složit 13. srpna.

Fedotovův agent Alexej Ponomarev minulý týden uvedl, že jeho klient doufá, že bude moci sloužit své vlasti jako hokejista. Proti odvedení do armády se hodlá bránit u soudu.

Reklama

Související témata: