Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Nižněkamsk 3:0Kovář popáté v sezoně udržel nulu, Jeřábek dal dva góly

Moskva/Praha
Aktualizováno

Jakub Kovář udržel popáté v sezoně čisté konto a v této brankářské statistice se dotáhl na třetí místo v KHL. Český gólman zastavil v domácím utkání s hokejisty Nižněkamsku 37 střel a pomohl Jekatěrinburgu k vítězství 3:0. Obránce Jakub Jeřábek z Viťazu Podolsk dal dva góly, jeho tým díky tomu doma zdolal Vladivostok 4:3. Nejlepší střelec ligy Dmitrij Jaškin se v moskevském derby podílel na všech třech brankách vítězného Dynama a zaokrouhlil počet vstřelených gólů na 20.

Foto: Sport.cz

Brankář Jakub Kovář odchází.

Článek

Před Kovářem jsou v počtu vychytaných nul jen Timur Biljalov z Kazaně (sedm) a Vasilij Košečkin z Magnitogorsku (šest). Hráči Jekatěrinburgu dali všechny tři branky v druhé třetině, dělilo je necelých pět minut. Uspěli díky tomu po sérii tří porážek. Vítězný gól vstřelil jednačtyřicetiletý útočník Pavel Dacjuk.

Jeřábek se trefil i v předchozím utkání a s devíti góly se zařadil mezi nejlépe střílející obránce v lize. Skóroval rovněž Lukáš Sedlák z Čeljabinsku, který však neudržel na ledě lídra Východní konference v Kazani tříbrankový náskok a prohrál 3:4 v prodloužení.

Sedlák má po snadné přesilovkové dorážce na kontě 16 branek a je českou dvojkou za nejlepším střelcem soutěže Jaškinem. Ten dvakrát asistoval, v závěru trefil prázdnou branku domácího Spartaku a s 46 body si upevnil druhé místo v kanadském bodování za spoluhráčem Vadimem Šipačovem (12+39). Dynamo vyhrálo v derby 3:0.

Výsledky zápasů KHL:
Jekatěrinburg - Nižněkamsk 3:0 (čisté konto Kovář)
Magnitogorsk - Novosibirsk 3:1
Čerepovec - Chabarovsk 2:1 (za hosty H. Zohorna 0+1)
Jaroslavl - Kunlun Red Star 5:0
Viťaz Podolsk - Vladivostok 4:3 (za domácí Jeřábek 2+0)
Dinamo Minsk - Petrohrad 1:4
Kazaň - Čeljabinsk 4:3 v prodl. (za hosty Sedlák 1+0)
Spartak Moskva - Dynamo Moskva 0:3 (Jaškin 1+2).

Reklama

Související témata: