Hlavní obsah

Lev poprvé zařval. Poprad vyhrál v KHL a věří, že se nastartuje

PRAHA

Dočkali se, čekání skončilo v pondělí. Lvi z Popradu v Kontinentální lize poprvé vyhráli, navíc brankář Tomáš Duba vychytal čisté konto. Lev v šestém utkání ruské soutěže porazil Dinamo Riga a poskočil na desáté místo v Západní konferenci. Za Popradem už je v této divizi jen Čechov.

Foto: www.khl.ru

Ilustrační foto. Lvi z Popradu sehráli první zápas v KHL proti Magnitogorsku.

Článek

„Bylo těžké hráče připravit, protože předtím jsme nevyhráli žádný zápas a získali jen jeden bod. Kromě toho Riga má dobrý tým, to byla další motivace k přerušení naší série. V minulém utkání proti CSKA Moskva jsme nehráli špatně, myslím, že kluci tohle věděli, proto se velmi snažili a zaslouženě vyhráli. Doufám, že nám tento úspěch pomůže k nastartování," byl spokojený trenér Lvů Radim Rulík, kterého citoval server Delfi.lv.

Nováček v KHL se od začátku působení v nejbohatší evropské lize trápí s koncovkou. Za šest utkání vstřelil jedenáct gólů. Třeba Ufa si připsala gólů devětadvacet, což se při sbírání bodů musí projevit. Méně gólů než Lev má na kontě jen Čechov a Jekatěrinburg.

„Je to o psychice. V předchozích zápasech hráči cítili tlak, nehráli, jak umí, měli pochybnosti. Věřím, že jim triumf v Rize pomůže,“ pověděl kouč.

Poprad měl hodně příležitostí i při první výhře v KHL, ale přesto uspěl jen dvakrát. „Soupeřův brankář chytal velmi dobře. Také je třeba říci, že v KHL jsou celkově silná mužstva, úroveň hokeje je hodně vysoká, i proto je obtížné skórovat,“ dodal Rulík.

Reklama

Související témata: