Hlavní obsah

Lva Praha posílí gólman Vehanen a útočníci Ridderwall s Azevedem

Praha

Vedení hokejistů pražského Lva získalo tři posily pro příští sezónu Kontinentální ligy. Pod koučem Václavem Sýkorou mají nově působit finský gólman Petri Vehanen, švédský útočník Calle Ridderwall a další forvard Justin Azevedo, Kanaďan s portugalskými kořeny. Klub na svém webu uvedl, že se všemi se již předběžně dohodl na spolupráci.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér hokejistů Lva Praha Václav Sýkora přivítá nové zahraniční posily.

Článek

Pětatřicetiletý Vehanen by měl být do brankoviště výraznou posilou. Účastník čtyř světových šampionátů, v jehož sbírce je titul mistra světa z roku 2011 a bronz (2008), naposledy hájil barvy finského klubu Lukko Rauma, ovšem s KHL již má bohaté zkušenosti. V letech 2009 až 2011 působil v Kazani, s níž hned v první sezóně dobyl Gagarinův pohár a získal cenu pro nejlepšího brankáře soutěže.

Ridderwall již v sedmnácti letech vyrazil zkusit štěstí do zámoří, kde působil převážně v univerzitním mužstvu Notre Dame, ale prokousal si poté cestu nejvýše do AHL. Loni v létě se odhodlal ke změně a angažmá v Düsseldorfu znamenalo návrat do Evropy. Ridderwall si vedl skvěle - díky 58 bodům (22+36) v 51 zápasech ovládl kanadské bodování německé ligy. Nyní čtyřiadvacetiletý útočník bojuje o nominaci na MS.

O dva měsíce starší Azevedo, který má po matce portugalské kořeny, si v roce 2006 zahrál na světovém šampionátu osmnáctek a dostal se do All Star týmu turnaje. Čtyři roky působil v OHL, kde ve svém posledním ročníku stihl za Kitchener Rangers v 67 duelech nasbírat 124 bodů.

Následovaly čtyři sezóny v AHL v dresu Manchesteru Monarchs, na nabídku z NHL, kam ho v roce 2008 draftovalo Los Angeles, však čekal marně. Zkusil štěstí ve finské Raumě a oslnil 58 body ve stejném počtu zápasů díky 20 gólům a 38 asistencím.

Reklama

Související témata: