Hlavní obsah

Mobilizace děsí i v KHL: Chtějí jen krev! A Češi Šulák s Červeným hrají v hale se symbolem ruské invaze

Když před necelým týdnem vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin částečnou mobilizaci týkající se 300 tisíc mužů, informovala tamní média, že narukování se má týkat jen osob s předchozími vojenskými zkušenostmi. A že sportovci; zejména ti z armádních klubů CSKA; by měli na řadu přijít až v posledních vlnách. Soudě podle slov Antona Tiškina, kustoda čínského Kunlunu hrajícího své domácí zápasy Kontinentální hokejové ligy v ruském Mytišči, to však není pravda. Právě naopak...

Půjdou ruští hokejisté do války? Asi bych chtěl radši zmizet. Diskuse z PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Situace se; bohužel; hodně zhoršila. V zemi začala mobilizace. Ti, kteří nechtějí jít do války, jsou posíláni do vězení. Vláda řekla, že má narukovat jen 300 tisíc lidí, ale to je lež. Povolávají všechny, ke kterým se dostanou," napsal ruský občan Tiškin na profesní sociální sítě Linkedln.

Kustod čínského Kunlunu, který však aktuálně sídlí v Mytišči na moskevském předměstí, tvrdí, že jsou verbováni i osoby pracující v KHL.

„Posílají povolávací rozkaz i hráčům KHL. Předvolání obdržel i lékař Avangardu (Omsk). Je jim to úplně jedno. Chtějí jen krev," popisuje Tiškin.

„Mám tady v Rusku tři malé syny a bojím se. Mám strach, že místo abych poctivě pracoval a vydělával pro ně peníze, budu muset jít do vězení. Do války totiž určitě nepůjdu. Jsem připravený pracovat za jakékoli peníze a na jakékoli pozici. Jen potřebuji dostat svou rodinu z Ruska, dokud ještě můžu," uzavřel kustod Kunlunu.

V KHL působí i čtyři Češi - ve Vladivostoku Libor Šulák s Rudolfem Červeným, v Petrohradu Dmitrij Jaškin a v Chabarovsku toho času na marodce Michal Jordán.

Šulák s Červeným v pondělí nechyběli v sestavě Admiralu v utkání v Čerepovci, na jehož hale stále figuruje písmeno „Z" jako symbol ruské vojenské invaze na Ukrajinu.

Reklama