Hlavní obsah

Radilovi se daří, útočí na svůj rekord v KHL. Mám nejlepšího trenéra v Rusku, říká

Moskva

Útočník Lukáš Radil zažívá vydařený návrat do Kontinentální hokejové ligy a už před polovinou základní části atakuje svůj střelecký rekord v soutěži. Za Spartak Moskva dal třicetiletý reprezentant v 21 zápasech čtrnáct branek a od maxima z ročníku 2017/18 ho dělí jen dva góly. Do moskevského klubu se Radil letos vrátil po dvou sezonách v NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Radil na archivním snímku během tréninku hokejové reprezentace v Praze.

Článek

"Jestli se mi to podaří překonat? Uvidíme, ještě jsme neodehráli ani polovinu šampionátu. Uvidíme, jak to bude na konci," řekl Radil webu allhockey.ru. Pardubický odchovanec se aktuálně dělí o druhé místo v tabulce střelců KHL. Lépe je na tom jen Alexej Makejev z Jekatěrinburgu, který vstřelil 16 branek.

Radilovi svědčí spolupráce s finským reprezentantem Jorim Lehterou a Sergejem Širokovem, s nimiž vytvořil elitní formaci Spartaku. "Myslím si, že jsou to nejlepší hráči v KHL. Oba mají hodně zkušeností a hrají skvěle. Já se snažím jim jen pomáhat," řekl Radil, podle nějž jsou oba spoluhráči silní na puku, hrají chytře a dobře střílí. "Navíc mají vždy dobrou náladu. Hokej pro nás není práce, ale zábava," podotkl účastník mistrovství světa v roce 2017 a olympijských her v následujícím roce.

V elitní formaci navíc může zaskočit i Slovák Marek Bakoš, jenž už s Radilem a Lehterou také nastupoval. "Je pravda, že se mu s námi také dařilo. Nastoupíme tak, jak řeknou trenéři, a vždy to bude v pohodě," řekl Radil. Spartak momentálně drží sérii čtyř výher a šesté místo v tabulce Západní konference KHL. Vítěznou šňůru bude jeho tým hájit dnes, kdy se utká s Čerepovcem.

Velkou zásluhu na herní pohodě Spartaku má i trenér Oleg Znarok, se kterým Radil dobře vychází. "V Rusku jsem neměl lepšího trenéra, než jen Znarok. Teď se nám daří a věřím, že budeme naši pozici ještě vylepšovat," uvedl Radil. "Oleg se stal mistrem světa, vyhrál olympiádu i získal Gagarinův pohár. Pro mě je to nejlepší trenér v Rusku," řekl o bývalém úspěšném kouči ruské reprezentace, jenž vede moskevský klub druhou sezonu.

Reklama

Související témata: