Hlavní obsah

Vladivostok - Slovan Bratislava 4:5 Řepík skóroval v KHL potřetí za sebou, Kovář má čisté konto

Praha
Aktualizováno

Útočník Michal Řepík skóroval v Kontinentální hokejové lize potřetí za sebou a na rozdíl od duelů proti Kunlunu, kdy dal dokonce hattrick, a Chabarovsku tentokrát pomohl Slovanu Bratislava k výhře. Český reprezentant šestým gólem v sezóně rozhodl o vítězství slovenského týmu 5:4 ve Vladivostoku. Brankář Jakub Kovář udržel poprvé v sezoně čisté konto na ledě Jokeritu Helsinky, kde Jekatěrinburg vyhrál 3:0 a zvítězil i podeváté v sezóně.

Článek

Slovan na ledě Admiralu sice prohrával už 1:3, ale skóre otočil a po třech zápasech ukončil sérii porážek. Devětadvacetiletý Řepík vstřelil poslední gól zápasu v 53. minutě poté, co si vybruslil zpoza domácí branky. Účastník letošních olympijských her a posledních tří mistrovství světa si v utkání připsal i asistenci, stejně jako jeho spoluhráč Rudolf Červený.

Kovář, který byl vyhlášen nejlepším gólmanem KHL za minulý týden, kryl všech 29 střel hokejistů Jokeritu. Vítězný gól hostů dal v 51. minutě v přesilovce Ilja Krikunov, další trefy přidali v 58. a 59. minutě do prázdné branky Stéphane Da Costa a Anatolij Golyšev.

Magnitogorsk pod vedením bývalého kouče české reprezentace Josefa Jandače prohrál 2:3 v Nižním Novgorodu a utrpěl třetí porážku z posledních čtyř zápasů. Rekordman soutěže Sergej Mozjakin jako první hráč v historii soutěže pokořil hranici 800 kanadských bodů. Sedmatřicetiletý útočník Magnitogorsku v 10. minutě asistoval v přesilovce u gólu Viktora Antipina na 1:1. Torpedu pomohl k výhře dvěma zásahy Danil Verjajev.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - CSKA Moskva 0:4,
Vladivostok - Slovan Bratislava 4:5 (za hosty Řepík 1+1, Červený 0+1),
Jokerit Helsinky - Jekatěrinburg 0:3 (čisté konto Kovář),
Nižněkamsk - Kazaň 1:2
Nižnij Novgorod - Magnitogorsk 3:2
HK Soči - Čeljabinsk 3:4 v prodl.

Reklama

Související témata: