Hlavní obsah

Riga jako noční můra? Naopak! Český reprezentant se do dějiště zpackaného MS vrátí

Riga/Praha

Před necelými čtyřmi týdny odehrál v Areně Riga za Českou republiku nepovedené čtvrtfinále MS proti Finsku, od příští sezony už bude v lotyšské metropoli doma. Třicetiletý reprezentační útočník Lukáš Radil mění v KHL moskevský Spartak za Dinamo Riga, s nímž podepsal roční kontrakt.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Útočník Lukáš Radil na tréninku hokejové reprezentace v dějišti MS v Rize.

Článek

Moc o něj stály mateřské Pardubice, které jej lákaly k návratu, Radil jim ale prozatím dal košem. Chtěl ještě zůstat v cizině, ideálně v Kontinentální lize. To se mu nakonec splnilo, poprvé v ní ale bude oblékat jiný dres než ten Spartaku, za který odehrál s přestávkami čtyři sezony včetně té poslední.

Rusko mění za Lotyšsko a v Dinamu se potká hned se dvěma krajany. Riga totiž po uplynulém ročníku angažovala i brankáře Matěje Machovského ze Sparty a útočníka Rudolfa Červeného z finského Lahti.

Radil, jenž Česko reprezentoval na dvou MS a ZOH 2018 v Pchjongčchangu, odešel do KHL v roce 2015. Po třech sezonách ve Spartaku Moskva zamířil do zámoří poprat se o místo v San Jose. Za dvě sezony v NHL ale odehrál za Žraloky jen 50 zápasů a pendloval mezi prvním týmem a farmou v Barracudě. Loni v létě se proto vrátil do Spartaku.

Reklama