Hlavní obsah

Salák prý přece jen bude chytat za Novosibirsk. Majitel Sibiru ale přiznal komplikace

Novosibirsk
Aktualizováno

Hokejový brankář Alexander Salák bude přece jen působit v Novosibirsku. Vedení klubu popřelo, že by český reprezentační gólman nechtěl v klubu hrát. Salák, který byl do nového působiště vyměněn z Petrohradu, prý normálně trénuje se Sibirem a v příštím týdnu by měl poprvé v novém týmu nastoupit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alexander Salák na srazu hokejové reprezentace

Článek

O Salákově novém angažmá v pátek dopoledne informovala ruská média, odpoledne výměnu potvrdili zástupci Sibiru. Původně měl český brankář zamířit do Novosibirsku jako volný hráč, následně bylo oznámeno, že šlo o výměnu za Fina Mikka Koskinena.

Večer však ruské weby uvedly, že účastník olympijských her v Soči odmítl v novém působišti podepsat smlouvu a Sibir musí brankářskou jedničku hledat dál. Klub to nyní popřel.

„Pověsti o tom, že Salák odmítl podepsat smlouvu, neodpovídají realitě. Jak by mohl nepodepsat smlouvu, když byl vyměněn z Petrohradu? Kdyby odmítl nastoupit, přišli by sankce. Převzali jsme smlouvu Saláka, která je zaregistrovaná v KHL. Jen se změní název týmu, což je formalita. Alexander už druhý den trénuje s týmem," uvedl generální manažer Kirill Fastovskij pro web championat.ru. Přiznal ale, že v souvislosti s příchodem Saláka Sibir řeší určité problémy. „Jsou zde určité otázky životního stylu," řekl Fastovskij.

Skutečnost, že bude za Novosibirsk hrát, potvrdil i samotný hráč. "Žádný problém s podpisem smlouvy nebyl. Jen bylo potřeba vyřešit nějaké papírování," uvedl Salák na twitteru a ocenil chování zástupců Sibiru. "Pomohli nám s rodinnými problémy, které máme. Jsem rád, že jsem součástí tohoto klubu," dodal účastník posledních dvou světových šampionátů.

V Novosibirsku, který je aktuálně pátý ve Východní konferenci KHL, by měl Salák vytvořit dvojici s Nikitou Bespalovem. Sibir nyní čekají čtyři domácí zápasy za sebou, nejdříve se utká v pondělí 8. prosince s Čeljabinskem. Je pravděpodobné, že do této série už zasáhne i Salák.

Reklama