Hlavní obsah

Čeljabinsk - Chabarovsk 3:2Sedlákův nájezd rozhodl v KHL o výhře Čeljabinsku

Lukáš Sedlák rozhodl v Kontinentální lize v rozstřelu o vítězství hokejistů Čeljabinsku nad Chabarovskem 3:2 po samostatných nájezdech. Český útočník v závěrečné sérii dokonal obrat, Traktor totiž po první třetině prohrával o dvě branky, přičemž u té první asistoval Dominik Mašín. Vyrovnat se domácím podařilo pouhé dvě sekundy před koncem základní hrací doby, kdy za asistence Tomáše Hyky, který bodoval v osmém utkání za sebou, proměnil přesilovku švédský obránce Lawrence Pilut.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Sedlák se raduje se spoluhráči z branky

Článek

Také v nájezdech hosté skórovali jako první a ve druhé sérii na to nedokázal odpovědět nejproduktivnější hráč Traktoru v sezoně Hyka.

Ve třetím kole ale nejlepší týmový střelec Vitalij Kravcov vyrovnal a Sedlák v páté sérii rozhodl. Z pozice náhradníků sledovali zápas čeští brankáři Roman Will a Marek Langhamer.

Lukáš Radil si devatenáctým gólem v sezoně upevnil pozici druhého nejlepšího českého střelce v soutěži, ale Spartak Moskva prohrál na ledě Čerepovce 2:5. V domácím dresu přispěl k výhře asistencí Jindřich Abdul. Lídr mezi kanonýry celé soutěže Dmitrij Jaškin se tentokrát neprosadil a Dynamo Moskva po pěti předchozích výhrách prohrálo na ledě Nižního Novgorodu 2:3 po nájezdech.

Nestrašil připravil vítězný gól

Při výhře Magnitogorsku 3:0 nad nejlepším týmem ligy Kazaní připravil vítězný gól Andrej Nestrašil. Český útočník vyhrál v úvodu poslední třetiny buly a bek Michail Pašnin skrytou střelou od modré čáry zlomil bezbrankový stav.

Metallurg vyhrál už podeváté za sebou a ve Východní konferenci se bodově dotáhl na druhý Omsk, za Kazaní oba pronásledovatelé zaostávají o 11 bodů.

Ve Východní konferenci je po dnešku obsazeno všech osm míst pro play off. Jekatěrinburg si postup zajistil po výhře 4:3 nad Nižněkamskem a Barys Nur-Sultan se v přímém souboji vzdálil z dosahu nejbližšího konkurenta Novosibirsku po výhře 3:2.

Výsledky KHL:
Novosibirsk - Barys Nur-Sultan 2:3
Čeljabinsk - Chabarovsk 3:2 po sam. nájezdech (Sedlák rozh. nájezd, Hyka 0+1 - Mašín 0+1)
Jekatěrinburg - Nižněkamsk 4:3
Magnitogorsk - Kazaň 3:0 (Nestrašil 0+1)
Kunlun Red Star - Jokerit Helsinky 1:2 (za hosty Sklenička 0+1)
Nižnij Novgorod - Dynamo Moskva 3:2 po sam. nájezdech
Čerepovec - Spartak Moskva 5:2 (Abdul 0+1 - Radil 1+0)
HK Soči - CSKA Moskva 0:2
Viťaz Podolsk - Dinamo Minsk 3:1

Reklama