Hlavní obsah

Slovan výhra nad lídrem Východní konference KHL těší. Kazaň si pochvaluje výkony Jordána

Bratislava

S výkony Slovanu Bratislava v Kontinentální hokejové lize je to letos jako na houpačce. Po skvělém výkonu a vítězství v Moskvě nad domácím Dynamem přišly dvě porážky, aby ve středu slovenský celek porazil lídra Východní konference AK Bars Kazaň gólem českého útočníka Václava Nedorosta tři vteřiny před koncem prodloužení.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Říha, trenér hokejistů bratislavského Slovanu.

Článek

Trenér Slovanu Miloš Říha konstatoval, že ho netěší, když se dobré výkony střídají se slabšími. „Loni jsme takové výkyvy neměli, ale letos se nám to stává docela pravidlem a to se mi nelíbí. Musíme hrát na určité úrovni a musíme tak hrát pořád," uvedl. Vzhledem k početné marodce má Slovan v plánu angažovat dva nové zahraniční hráče. Jména zatím Říha neprozradil.

Český obránce Kazaně Michal Jordán pro Sport.cz řekl, že utkání se Slovanem bylo vyrovnané. „Chvíli jsme byli lepší my, chvíli Slovan. Remíza byla spravedlivá. Škoda toho prodloužení, že jsme to neudrželi a nešli do nájezdů," zhodnotil zápas. Pro vedoucí mužstvo východní konference KHL to byla druhá prohra v řadě. „Další zápas musíme vyhrát," konstatoval Jordán, který si stále zvyká na evropský styl hokeje. „Je to jiná hra, ale pořád je to hokej," dodal. Trenér Kazaně Zinetula Biljaletdinov si Jordánovy dosavadní výkony pochvaluje. „Hraje stabilně dobře. S jeho výkony jsme spokojeni," řekl.

Obránce Slovanu Tomáš Kundrátek hodnotil utkání pozitivně. „Vyhráli jsme nad těžkým soupeřem a máme dva body," pochvaloval si český zadák, kterého mrzela chyba při vyrovnávací brance Kazaně. „Naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce," konstatoval.

Kundrátka potěšila nominace na Karjala Cup. „Reprezentovat svou zemi je pokaždé velká pocta," uvedl.

Reklama