Hlavní obsah

Omsk - Chanty-Mansijsk 4:1Sobotka hattrickem Gordieho Howea přispěl k výhře Omsku

Omsk
Aktualizováno

Hattrick Gordieho Howea zaznamenal v utkání Kontinentální ligy proti Chanty-Mansijsku Vladimír Sobotka. Sedmadvacetiletý útočník Omsku si připsal gól, asistenci a navrch ještě v samém závěru absolvoval bitku. Avangard i jeho zásluhou zvítězil 4:1, asistencí k tomu přispěl i Miroslav Blaťák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Vladimír Sobotka.

Článek

Sobotka svůj gól, který se nakonec ukázal jako vítězný, vstřelil v 33. minutě. Od mantinelu si vybruslil do pravého kruhu a přesnou střelou do protějšího horního růžku upravil na 2:0. Necelých šest minut před koncem pak spolu s Blaťákem připravili trefu pro Širokova.

V posledních vteřinách zápasu pak letní posila Omsku ze zámořského St. Louis ukázala, že se dokáže postavit i za své spoluhráče. Když byl Širokov tvrdě naražen na mantinel Putilovem, jel se jej Sobotka zastat. Do cesty se mu však postavil Denis Sokolov, kterého český centr po shození rukavic několika přesnými zásahy pěstí poslal k ledu. Oba aktéři vyfasovali za bitku tresty na 2+2 minuty.

Sobotkovi se ve své první sezóně v KHL daří. Ve 23 zápasech vstřelil pět branek, dalších patnáct jich připravil. I díky němu se Omsk drží na druhém místě Východní konference.

Vítěznou branku zaznamenal rovněž Petr Koukal z Jokeritu Helsinky, který vyhrál v Jaroslavli 3:1. Hosté se dostali do vedení už v druhé minutě, Koukal se trefil v páté. Roman Červenka přispěl taktéž rozhodujícím gólem k výhře nejlepšího týmu ligy Petrohradu 6:4 na ledě Viťazu Podolsk.

Pöpperle vyhrál souboj českých brankářů

Druhé čisté konto v ročníku udržel Jakub Kovář z Jekatěrinburgu. Český brankář zastavil v utkání s Nižněkamskem všech 28 střel hostujícího mužstva, Avtomobilist i díky němu ukončil sérii tří porážek.

V duelu Soči s Dinamem Riga proti sobě nastoupili čeští gólmani Tomáš Pöpperle a Jakub Sedláček. Pöpperleho připravili hosté o vychytanou nulu až čtyři minuty před koncem v přesilovce, Soči nakonec zvítězilo 4:2.

Do sestavy Čeljabinsku se na ledě Ufy vrátil útočník Martin Růžička, jehož Traktor v sobotu zařadil na listinu volných hráčů. Z té si jej jiný zájemce v KHL nevybral a osmadvacetiletý mistr světa nastoupil v pondělí ve Vyšší lize na farmě za Čelmet Čeljabinsk proti Buranu Voroněž.

Hned po návratu se Růžička, který po letním příchodu z Třince do středy zaznamenal ve 20 zápasech sedm bodů za tři branky a čtyři asistence, podílel na výhře 3:2 po samostatných nájezdech. V první sérii otevřel skóre, hned sice vyrovnal Alexej Kajgorodov, ale pak už se trefil jen Dmitrij Pestunov z Traktoru.

Kontinentální hokejová liga:
Astana - Lada Togliatti 2:1
Omsk - Chanty-Mansijsk 4:1 (za domácí Sobotka 1+1, Blaťák 0+1)
Jekatěrinburg - Nižněkamsk 3:0 (Petružálek 0+1, čisté konto Jakub Kovář)
Ufa - Čeljabinsk 2:3 po sam. nájezdech
Dinamo Minsk - Vladivostok 1:0
HK Soči - Dinamo Riga 4:2
Jaroslavl - Jokerit Helsinky 1:3 (za hosty Koukal 1+0)
Atlant Mytišči - Chabarovsk 2:1
Viťaz Podolsk - Petrohrad 4:6 (za hosty Červenka 1+0)
Záhřeb - Novokuzněck 2:1 po sam. nájezdech

Reklama

Související témata: