Hlavní obsah

Omsk - Viťaz Podolsk 8:5Sobotka svým prvním gólem v KHL zavelel k obratu Omsku

Omsk/Praha
Aktualizováno

Český hokejový reprezentant Vladimír Sobotka se ve svém třetím utkání v Kontinentální lize dočkal prvního gólu. Sedmadvacetiletý útočník svou trefou ze závěru druhé třetiny proti Viťazu Podolsk zavelel k obratu Omsku, Avangard nakonec po divokém průběhu vyhrál 8:5. Kromě Sobotky se v zápase bodově prosadili i další tři Češi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Vladimír Sobotka.

Článek

Sobotka po letním příchodu ze St. Louis vyšel v prvních dvou soutěžních zápasech za Omsk bodově naprázdno, při pondělní kanonádě proti Viťazu Podolsk se už ale prosadil. A jeho branka Avangard nakopla k velkému obratu.

Podolsk totiž většinu zápasu tahal za delší konec, už po 68 vteřinách hry jej svým prvním gólem v soutěži poslal do vedení Roman Horák, jenž do klubu přišel před sezónou ze zámoří. Na 3:1 pro hosty pak rovněž v první části zvyšoval Robert Kousal.

Podolsk si ještě tři minuty před koncem druhé části hry udržoval dvougólový náskok, Avangard ale probudil Sobotka gólem na 4:5. Ve 38. minutě šikovně tečoval přihrávku Širokova a právě jeho spoluhráč z druhé útočné formace mu na památku přivezl na střídačku puk, kterým Sobotka v KHL poprvé skóroval.

Ve třetí třetině Omsk obrat dokonal, když přidal další čtyři branky a po výsledku 8:5 se raduje z druhého vítězství v sezóně. Sobotka ke gólu přidal ještě jednu asistenci, tu zaznamenal i jeho spoluhráč Miroslav Blaťák.

Netík překonal Kováře

Do střelecké listiny se zapsal i Tomáš Netík, který pomohl Slovanu Bratislava k výhře 3:1 na ledě Jekatěrinburgu. Zkušený forvard prostřelil krajana Jakuba Kováře v brance Avtomobilistu ve 26. minutě z přesilovky. Netík si navíc připsal asistenci u posledního gólu, který vstřelil Surový.

Druhou trefu v sezóně zaznamenal Jan Kovář, jenž pomohl Magnitogorsku k výhře 4:1 nad Mytišči.

Zaskvěl si i Lukáš Kašpar, jenž si na ledě CSKA připsal gól a přihrávku. Jeho Chanty-Mansijsk však podlehl na ledě CSKA Moskva 3:4.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Viťaz Podolsk 8:5 (Sobotka 1+1, Blaťák 0+1 - Horák 1+1, Kousal 1+0)
Barys Astana - Vladivostok 4:0
Jekatěrinburg - Slovan Bratislava 1:3 (Petružálek 0+1 - Netík 1+1)
Magnitogorsk - Atlant Mytišči 4:1 (za domácí Jan Kovář 1+0)
Ufa - Chabarovsk 3:5
CSKA Moskva - Chanty-Mansijsk 4:3 (za hosty Kašpar 1+1)
Čerepovec - Dynamo Moskva 2:3 (za domácí Kvapil 1+0)
Kazaň - Záhřeb 4:2
Lada Togliatti - Nižněkamsk 4:3 v prodl.
Jokerit Helsinky - HK Soči 3:0
Nižnij Novgorod - Čeljabinsk 4:5 po sam. nájezdech (za hosty Bulis 0+1)
Petrohrad - Dinamo Minsk 5:2 (za domácí Červenka 0+1)
Dinamo Riga - Jaroslavl 2:5 (za hosty Novotný 0+2)

Reklama

Související témata: