Hlavní obsah

Vladivostok - Novosibirsk 2:1Šulák po Mozíkově přihrávce opět skóroval a pomohl Vladivostoku k výhře

Obránce Libor Šulák dal osmý gól v této sezoně Kontinentální hokejové ligy a přispěl k vítězství Vladivostoku nad Novosibirskem 2:1. Na úvodní branku zápasu mu nahrál ve 27. minutě další český bek Vojtěch Mozík, který Šulákovi nabil na tvrdou ránu od modré čáry.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Český reprezentant Libor Šulák.

Článek

Novosibirsku se povedlo ještě ve druhé třetině v oslabení vyrovnat, ale Mark Verba ve 49. minutě zajistil Vladivostoku třetí vítězství v řadě. Navzdory posledním úspěchům je Admiral dál předposlední ve Východní konferenci.

Šulák skóroval podruhé za poslední tři zápasy. Celkem má v sezoně bilanci osm branek a 18 asistencí a je suverénně nejproduktivnějším hráčem Vladivostoku.

Vítězná série Čeljabinsku skončila po sedmi zápasech v Nižněkamsku, kde nejlepší tým soutěže prohrál 2:4. Kapitán Traktoru Lukáš Sedlák svým 18. gólem v sezoně vyrovnal ve druhé třetině na 2:2, vítěznou branku ale vstřelil domácí Pavel Porjadin, jenž překonal Romana Willa v 58. minutě z protiútoku. Výhru Něftěchimik pečetil do prázdné branky při power play hostů.

Osmadvacetiletý Sedlák upravil svou bilanci v sezoně na 43 bodů ze 49 utkání a posunul se v produktivitě soutěže na sedmé místo.

Výsledky zápasů KHL:
Vladivostok - Novosibirsk 2:1 (za domácí Šulák 1+0, Mozík 0+1),
Nižněkamsk - Čeljabinsk 4:2 (za hosty Sedlák 1+0)

Reklama