Hlavní obsah

Togliatti a Chanty Mansijsk zřejmě zmizí z KHL

Moskva
Aktualizováno

V příštím ročníku Kontinentální hokejové ligy už se zřejmě nepředstaví Jugra Chanty Mansijsk a Lada Togliatti. Vedení soutěže na dnešním jednání v Moskvě schválilo seznam 25 účastníků, mezi kterými oba kluby chybějí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Novotný během kempu hokejové reprezentace

Článek

Představitelé KHL plán zúžit soutěž v minulosti několikrát avizovali a nechali si sestavit i žebříček klubů, který vedle výsledků zohledňoval například i jejich ekonomickou situaci či zájem diváků. Chanty Mansijsk s Togliatti v něm obsadily poslední místa a dnes byly z ligy vyloučeny.

Podle dřívějších plánů měly soutěž opustit tři kluby. Třetí od konce je v žebříčku Severstal Čerepovec, který ale dokázal postoupit z osmého místa v Západní konferenci do play off.

Chanty Mansijsk a Togliatti byly nejhoršími týmy ve Východní konferenci. Dres Lady v této sezóně oblékal útočník Jiří Novotný, za Jugru hráli obránce Ondřej Vitásek a útočník Vojtěch Polák.

"Bojoval jsem za 24 účastníků, jak jsme plánovali, ale kluby se rozhodly pro 25. Jugra a Lada budou převedeny do nižší VHL," uvedl šéf soutěže Dmitrij Černyšenko s tím, že minimálně jeden klub by měl KHL opustit i za rok. V případě, že by se soutěž rozšířila o další zahraniční klub, byly by vyloučeny dva týmy.

V příští sezóně KHL se zvýší počet utkání, v základní části kluby absolvují 62 zápasů místo dosavadních 56. V jednání je i změna formátu play off, v semifinále by se mohly nově utkávat křížem týmy z Východní a Západní konference.

Reklama

Související témata: