Hlavní obsah

Účast Slovanu Bratislava v novém ročníku KHL je opět ohrožena

Bratislava

Rusové mají připravený kalendář Kontinentální hokejové ligy (KHL) pro ročník 2019/2020 se Slovanem Bratislava i bez něj. Sport.cz to potvrdilo mediální oddělení soutěže v mailu zaslaném ve středu.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Slovanu Bratislava. Ilustrační foto.

Článek

Tato informace by potvrzovala, že účast slovenského zástupce v KHL je opět ohrožena. Viceprezident Slovanu Juraj Široký mladší přitom vedení soutěže opakovaně ujišťoval, že klub bude mít nového investora, ale zatím ho nepředstavil. „K dnešnímu dni nemá klub zajištěny finance pro příští ročník," upozornilo mediální oddělení KHL.

Investor si to údajně rozmyslel, protože financování klubu v KHL je dražší, než předpokládal. Ruský deník Sport Express tvrdí, že Slovan s velkou pravděpodobností v sezoně 2019/2020 v KHL pokračovat nebude.

Rozhodne se na konci května

Koncem dubna 2019 Široký mladší informoval, že klub má nového investora z České republiky, kterého však nekonkretizoval. Investor měl splatit dluh Slovanu vůči městu Bratislava za pronájem zimního stadionu ve výši téměř milionu eur. Klub má rovněž dluhy vůči hráčům, kteří hráli v Bratislavě v uplynulé sezoně. „Prioritou je vyplatit hráče, abychom mohli skládat nové mužstvo co nejdříve," řekl tehdy viceprezident klubu.

O osudu Slovanu v KHL by se mělo s definitivní platností rozhodnout nejpozději do 29. května 2019.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.