Hlavní obsah

Už jen dva Lvi zůstávají bez angažmá. Kubalík jde za Birnerem do finského Kuopia

Praha

Český hokejový útočník Tomáš Kubalík má po konci Lva Praha v Kontinentální lize nové angažmá. Čtyřiadvacetileté pravé křídlo míří do finské nejvyšší soutěže, roční smlouvu podepsalo s klubem KaiPa Kuopio. Kubalík se tak v týmu potká s Michalem Birnerem, který do Kuopia zamířil rovněž ze Lva před třemi týdny.

Foto: Sport.cz

Hokejista Tomáš Kubalík bude po konci Lva působit ve finském Kuopiu.

Článek

"S Tomášem jsme si sedli a probírali možnosti. Naznačil, že by rád pokračoval v ruské KHL, měl zájem také o Skandinávii. V úvahu připadalo víc možností," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce František Tausch s tím, že o Kubalíka projevilo zájem i několik klubů z české extraligy.

Kubalík přišel do Lva loni v létě, předtím strávil čtyři sezóny v zámoří, převážně na farmách. V sezóně 2010/11 okusil plzeňský odchovanec i NHL. Za Columbus, který jej draftoval v roce 2008, nastoupil do čtyř zápasů, gólově se ale neprosadil.

V uplynulém ročníku brzdila Kubalíka zranění, kvůli kterým odehrál za Lva (i v součtu s play off) 19 zápasů a zaznamenal dvě branky a asistenci.

Z hráčů, kteří nastupovali za Lva v minulé sezóně, zůstávají bez angažmá už pouze finský obránce Mikko Mäenpää a švédský útočník Patrik Zackrisson.

Reklama

Související témata: