Hlavní obsah

Úžasné gesto českého reprezentanta! Synovi Ovečkina věnoval dárek

Moskva/Praha

Speciální host sledoval přímo na stadionu nedělní moskevské derby mezi Dynamem a CSKA v Kontinentální lize. Hokejistům mateřského Dynama držel palce i hvězdný útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin se svým starším synem Sergejem. A dvouletému prckovi udělal po zápase obrovskou radost útočník české reprezentace Dmitrij Jaškin.

Foto: Profimedia.cz

Zápas Dynama Moskva s městským rivalem CSKA sledoval na stadionu i Alexandr Ovečkin se svým starším synem Sergejem.

Článek

Jaškin s Ovečkinem jsou od sezony 2018/2019, kdy spolu nastupovali za Capitals, velkými kamarády a jejich přátelství trvá i poté, co český křídelník loni vyměnil NHL za KHL a Dynamo Moskva.

Ještě před nedělním soubojem s CSKA proto Ovečkin vyrazil do šatny Dynama svého bývalého parťáka pozdravit. A vzal s sebou i svého synka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

After the game, @jaaskhim26 cut Ovi Jr a new stick. (🎥: @gus_gr8)

Příspěvek sdílený RMNB (@rmnb_blog),Lis 1, 2020 v 11:36 PST

„Malý Sergej mi ještě před zápasem popřál hodně štěstí a poprosil mě, abych dal gól,“ uvedl Jaškin v rozhovoru pro oficiální stránky Dynama.

Malému Ovečkinovi jeho přání splnil. A to vrchovatě. Sedmadvacetiletý rodák z Omsku nejprve v úvodní třetině dorážkou otevřel skóre, ve třetí části hry pak opět z bezprostřední blízkosti zvýšil na 4:1. CSKA stihlo dvěma góly už jen zmírnit svou porážku.

Nejproduktivnější Čech soutěže Jaškin, jemuž se čtrnácti trefami patří druhé místo mezi kanonýry celé KHL, se pak s oběma Ovečkiny sešel i po utkání. Sergejovi darem věnoval svou hokejku, kterou mu ještě sám seřízl, aby ji mohl používat.

Jaškin se měl v tomto týdnu představit v dresu národního týmu na turnaji Karjala, ze zdravotních důvodů se ale kouči reprezentace Filipu Pešánovi omluvil. „Odmítl jsem, protože potřebuji odpočinek,“ citují Jaškina oficiální stránky moskevského Dynama.

Reklama

Související témata: