Hlavní obsah

VIDEO: Diletantství, zuřil kouč Doněcku po gólu, který nepadl. KHL uznala chybu

Praha/Moskva

Kuriózní moment poznamenal čtvrteční úvodní čtvrtfinálový duel Kontinentální ligy mezi hokejisty Lva a Doněcku. Po ráně domácího útočníka Justina Azeveda se v 15. minutě halou rozezněl typický zvuk úderu kotouče do brankové konstrukce. Že puk nepřešel ani na okamžik brankovou čáru, potvrdily z různých úhlů rovněž zpomalené záběry. Videorozhodčí byl však překvapivě jiného názoru a dal sudím na ledě pokyn, aby střelu označili za gólovou. V pátek komise rozhodčích KHL přiznala, že rozhodnutí sudích bylo chybné.

Azevedův chybně uznaný gól

 
Článek
Fotogalerie

"Máme velké výhrady k videorozhodčímu. Všichni jsme lidé a všichni děláme chyby, ale je s podivem, když takhle velká chyba přijde ve druhém kole play off, to je pak fatální. Na takové úrovni je to diletantství," nebral si servítky kouč ukrajinského celku Andrej Nazarov, který musel se svým týmem strávit poměrně jasnou porážku 2:5.

Bývalý výborný útočník připustil, že sporná situace se na jeho celku musela zákonitě podepsat. "Pokaždé, když inkasujete první gól v utkání, má to na mužstvo neblahý vliv. Zvlášť když ten gól dostanete takhle. Celý tým to stojí peníze, energii, hokejisté nastupují se zraněními a pak přijde něco takového. Jak říkám, tohle považuji za naprosté diletantství," doplnil Nazarov.

Výrok sudích překvapil i střelce

Vedle zpomalených záběrů kamer z různých úhlů mu dal za pravdu i autor prvního střeleckého zápisu utkání. "Já jen viděl, jak puk trefil tyčku. A následně už jsem toho moc neviděl přes hráče, kteří byli přede mnou," popsal útočník Justin Azevedo.

"Pak to zkoumali na videu a rozhodli, že to byl gól," popsal Kanaďan s portugalskými kořeny, který byl ale bezprostředně po rozhodnutí hlavních sudích Gofmana a Soina evidentně hodně překvapený. Tak jako jeho spoluhráči i drtivá většina přítomných...

V pátek dopoledne komise rozhodčích KHL potvrdila, že sudí udělali chybu. „Gól neměl být uznán, protože puk nepřešel brankovou čáru. O uznání branky rozhodl inspektor zápasu," informovala na oficiální stránce. Jelikož inspektor utkání Valentin Kozin podle komise hrubě porušil reglement soutěže, zrušilo mu vedení KHL delegace na další utkání. Jeho místo v dnešním večerním druhém souboji obou týmů zaujme Igor Prusov.

Reklama