Hlavní obsah

VIDEO: Klepiš je rád, že se jej Ufa zbavila a už střílí góly za Dynamo

MOSKVA

Před necelým týdnem ještě Jakub Klepiš hrál za Ufu proti Popradu, v neděli už ale v Kontinentální lize (KHL) oblékal dres nového klubu - Dynama Moskva. V kádru posledních šampionů z Ufy nedostával český reprezentant v poslední době dost příležitostí a tak byl nakonec rád, že se jej klub rozhodl vyměnit jinam. Po přetahované s několika kluby z toho nakonec vyšlo moskevské Dynamo, z čehož je Klepiš nadšený.

Článek

"Vždycky jsem chtěl hrát za moskevský klub a teď se můj sen stal skutečností," pochvaluje si Jakub Klepiš v rozhovoru pro ruský server sportbox.ru. V premiéře za Dynamo se dokonce prosadil střelecky, jenže domácí nakonec prohráli s lotyšskou Rigou vysoko 2:5.

"Jsem rád, že se mi podařilo dát gól hned v prvním zápase, jenže utkání nám moc nevyšlo. Nezasloužili jsme si prohrát tak vysoko, ale Riga efektivně a bleskově trestala naše chyby," komentoval své první vystoupení v Dynamu, kde se potkal s krajany Filipem Novákem a Markem Kvapilem.

Na odchod ze silné Ufy byl připravený. "Už na začátku sezóny jsem říkal svému agentovi, že bych stál o výměnu jinam, ale tehdy se ještě nic nestalo. Nyní už v Ufě sami řešili, jak se mě zbavit. A já za to byl jen rád," tvrdí Klepiš.

"Často jsem hrál jen ve čtvrtém útoku, při přesilovkách jsem na led nechodil prakticky vůbec. V průměru jsem hrál tak dvanáct minut za zápas, doufám, že v Dynamu to pro mě bude lepší," přeje si mistr světa z Německa 2010.

Přestupem za sebou nechal problémy, ve kterých se Ufa momentálně nachází. "Nikdy nemluvím o tom, co se dělo v klubu, kde jsem hrál. Nicméně atmosféra v kabině nebyla dobrá," připustil. V ruských médiích se psalo o tom, že hlavní kouč Sergej Michaljev měl mít konflikt s největší hvězdou týmu Alexanderem Radulovem. "Nevím, co se mezi nimi stalo, já se na to Radulova neptal," říká Klepiš.

Reklama