Hlavní obsah

České týmy poznaly své soupeře v hokejové Lize mistrů

Aktualizováno

Desátý ročník hokejové Ligy mistrů zná své rozlosování. Své soupeře se dozvěděli i čeští zástupci Třinec, Pardubice a Sparta. Stejně jako loni nejsou týmy rozděleny do skupin, ale celkově narazí na šest různých soupeřů. Výsledky se budou počítat do celkové tabulky a 16 ze 24 celků postoupí do play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Pardubice, Třinec a Sparta budou reprezentovat český hokej v příští sezoně Ligy mistrů.

Článek

Třinec, který vyhrál v extralize pátý titul v řadě, se účastní Ligy mistrů už podeváté. Doma vyzve švýcarský Fribourg, švédské Växjö a polskou Osvětim. Venku narazí na švédský Färjestad, švýcarské Lausanne a francouzský Rouen. „Zajímaví soupeři. Těšíme se. Budeme to brát vážně, jako vždycky. Je to výborná konfrontace s nejlepšími celky Evropy,“ uvedl vedoucí mužstva Jaroslav Kameš.

Vítěz základní části a finalista z Pardubic si zahraje prestižní soutěž popáté. Dynamo vytáhl z osudí bývalý hvězdný útočník Patrik Eliáš a přisoudil mu na domácím ledě dva finské soupeře Tapparu a Lahti a maďarský Fehérvár. Zavítá na stadiony německého Eisbärenu Berlín i Straubingu a pojede i do anglického Sheffieldu.

„Los je pro nás atraktivní, čekají nás opravdu zajímavé zápasy. Jsou tam zástupci německé ligy, která je velice kvalitní. Stejně tak dva týmy z finské ligy, kterou řadím mezi evropskou špičku. Těšíme se i na Sheffield a Fehérvár, jsou to týmy, se kterými se nepotkáváme tak často. Myslím si, že nás čeká šest kvalitních zápasů, bude to dobré měření sil a diváci se mají na co těšit,“ uvedl sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.

Čtyři stejné soupeře dostal i druhý tým základní části Sparta, která se do Ligy mistrů probojovala pošesté. Pražany vylosoval legendární fotbalový gólman Petr Čech, jenž se po konci kariéry přesunul do hokejové branky, a přisoudil jim doma rovněž Tapparu a Fehérvár a také německý Bremerhaven. Venku si Sparta zahraje, stejně jako Dynamo, na ledě Berlína a Sheffieldu, vyzve i rakouský Salcburk.

„Jsem zvědavý, jak se předvede Fehérvár, těšíme se i do Sheffieldu. A pak tam máme hodně těžké soupeře. Bude to zajímavé setkání,“ prohlásil sportovní ředitel klubu Tomáš Divíšek a prozradil, kde bude Sparta hrát své domácí zápasy. „Chceme být doma, takže v O2 areně,“ doplnil.

Nový ročník odstartuje 5. září, základní skupiny skončí 16. října. Play off začne osmifinálovými duely 12. listopadu. Šampion bude znám 18. února příštího roku. Titul obhajuje švýcarská Ženeva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.