Hlavní obsah

Hokejová Liga mistrů už zná většinu účastníků pro příští sezonu

Příští ročník hokejové Ligy mistrů má po skončení dlouhodobých části domácích soutěží šesti zakládající členů jistých 13 z 24 účastníků. Z české extraligy jsou to vítěz základní části Pardubice a druhé Vítkovice, které jako třetí doplní buď nový šampion, či v případě triumfu pardubického Dynama či Ostravanů třetí Sparta.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Mandát z Pardubic.

Článek

Finsko bude mít v soutěži, v které se nově zredukoval počet z 32 klubů, jako jediné čtyři zástupce. Tappara Tampere si zajistila účast jako první před necelým měsícem po triumfu v soutěži, poté co vyhrála na ledě švédského celku Lulea HF. Ovládla i základní část finské ligy, takže ji doplnily druhý Ilves Tampere a třetí Lukko Rauma. Čtvrtým zástupcem bude nový šampion, či čtvrtý celek tabulky Pelicans Lahti.

Ze Švédska zaplnily dvě ze tří míst Skelleftea AIK a Växjö, na čekané je podle vývoje v play off třetí Färjestad. Ze Švýcarska se kvalifikovaly Ženeva a Biel-Bienne, další bude buď šampion, nebo třetí Rapperswil-Jona, v jehož dresu vyhrál dvakrát za sebou produktivitu ligy český útočník Roman Červenka.

Z německé DEL se mohou těšit na Ligu mistrů opět EHC Mnichov a také Ingolstadt, naděje si může dělat v případě vítězství v play off jednoho z této dvojice také třetí Mannheim. Z mezinárodní rakouské ICEHL se dostaly do nového ročníku italské Bolzano a Salcburk, šanci má i třetí Innsbruck.

Počet 19 účastníků z těchto šesti lig ještě doplní na divokou kartu pět šampionů dalších evropských soutěží. Ty ještě vedení soutěže neupřesnilo.

Reklama

Související témata: