Hlavní obsah

Jsem rád, že se o něco hraje, říká kapitán Hradce před ostrým vstupem do Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze čtrnácti extraligových celků nenašel jako jediný během letní přípravy přemožitele hradecký Mountfield a kapitán Radek Smoleňák bere čtyři vítězství jako dobrou předzvěst před dnešním vstupem klubu do hokejové Ligy mistrů. „Přichází ostřejší zápasy, které budou zrcadlem, jak na tom jsme," uvažuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Hradce Králové Radek Smoleňák.

Článek

Královéhradečtí narazí hned v úvodu v Göteborgu na Frölundu, svého finálového soka z roku 2020. Dalšími jejich soupeři ve skupině G budou Eisbären Berlín a francouzský Grenoble. „Těšíme se, Liga mistrů je kvalitní soutěž, dostali jsme kvalitní soupeře do skupiny a jsem sám zvědavý, jak se s tím popasujeme," tvrdí další útočník Jakub Lev.

Ke čtyřnásobnému vítězi mají hokejisté Mountfieldu respekt, ale na jeho led nenastoupí s poraženeckou náladou. „Čeká nás proti jednomu z nejlepších evropských klubů hodně soubojů a musíme mít dobrý pohyb," přemítá Lev, podle nějž bude důležité vyvarovat se o zbytečných oslabení.

„Frölundu potkáváme v soutěži už potřetí a je pro nás poměrně inspirativním soupeřem. Na lehkou váhu však nebereme ani Grenoble, na jehož led cestujeme hned ze Švédska," tvrdí trenér Tomáš Martinec. „Budeme ale chtít hrát náš hokej a věřím, že když budeme dodržovat, co máme, tak můžeme být úspěšní," doplňuje Lev.

„Já jsem rád, že se o něco se hraje. Kdybych měl znovu jet do Pardubic, Olomouce a měst, kde jsme hráli vždycky v létě, není to až tak zábavné, protože s nimi se za celou sezonu potkáváme mockrát. Jakékoliv oživení a konfrontace s týmy z jiných lig je fajn. A jsou to zase další zkušenosti," naznačuje Smoleňák.

Už teď vyhlíží říjnovou cestu do Berlína, kam na duel s Eisbärenem mužstvo vyrazí vlakem společně s fanoušky. „Liga mistrů nabízí možnost sbírat zkušeností. Je pro nás i oživením a šancí se někam podívat. Letní dřina mi až tak nevadila, ale je fajn, že teď už se bude víc hrát," přemítá 35letý útočník, jenž cítí z kádru sílu. „Noví kluci, co přišli, zapadli perfektně. Nejen v kabině, ale i do systému," těší ho.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Radek Smoleňák, David Pastrňák a brankář Milan Řehoř během exhibice

Přetlak cizinců v Hradci Králové řeší české občanství pro dvojčata Klímova. „Já je nikdy ani tak nebral, oba mluví česky a mají tu kořeny, jen přišli na svět za oceánem," vysvětluje trenér potěšený tím, že gólmanskou dvojici Růžička, Kiviaho zdobí ctižádostivost a pracovitost. Vrásky mu ale přidělává zranění čtyř opor Mc Cormacka, Nedomlela, Jergla a Kevina Klímy, jejichž účinkování v úvodních dvou zápasech Ligy mistrů visí velký otazník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články