Hlavní obsah

Liga mistrů přichystala revoluční změnu pravidel! Tři góly v jedné přesilovce? Varaďa úpravu kvituje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen nový herní systém, podle kterého se počet účastníků sníží o osm na 24 a hlavně už bude jen jedna tabulka, do níž se každému celku budou započítávat tři domácí a tři venkovní duely, s sebou přinese nová sezona hokejové Ligy mistrů. Revoluční hokejovou změnou je i úprava některých pravidel, kterou si vedení soutěže odsouhlasilo oproti regulím Mezinárodní hokejové federace (IIHF).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Třince s pohárem pro mistra extraligy (ilustrační foto)

Článek

Konkrétně jde o tři zásadní změny týkající se přesilových her a oslabení a vstřelených branek v nich. Pojďme si je všech projít.

Normálně platí, že pokud mužstvo využije přesilovku za udělený menší trest, vyloučený se vrací do hry. V Lize mistrů se ale v takovém případě dvouminutový trest nezruší a hráč si jej bude muset odpykat celý. A tak třeba může dojít k situaci, kdy mužstvo využije jednu přesilovku hned třikrát...

Druhou změnou je, že pokud při signalizované výhodě přesilové hry vstřelí mužstvo gól, přesto bude i potom mít možnost hry v početní převaze. Signalizovaný trest se tedy ukládá i po dosažení branky.

A nakonec; jestliže tým vstřelí při hře v oslabení gól, soupeřova přesilovka v tom momentu končí.

Vedení Ligy mistrů si od nových pravidel, která nebudou uplatňována v žádné jiné soutěži, slibuje především zvýšení atraktivity a podporu ofenzivního hokeje resp. vyšší počet gólů.

Nový ročník Ligy mistrů si z českých klubů zahrají extraligový mistr Třinec, vítěz základní části Pardubice a druhý tým po dlouhodobé části soutěže Vítkovice. A třeba nový kouč Dynama Václav Varaďa změny v pravidlech vítá.

„Vnímám to tak, že vše podporuje útočnou hru. Jsem zvědavý, jak to bude fungovat, ale v globálu to hodnotím pozitivně pro to, aby padalo více branek. Doufám, že budou v náš prospěch," směje se Varaďa a přiznává, že své hráče bude muset na novinky připravit.

Líbí se vám úprava pravidel v hokejové Lize mistrů?
ano
73,2 %
ne
26,8 %
Celkem hlasovalo 3747 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články