Hlavní obsah

Nesmysly. Jalonenovi jsem do sestavy nemluvil, odmítl nařčení Hadamczik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká hokejová reprezentace se smiřuje s osmým místem na právě skončeném světovém šampionátu v Rize a Tampere. Nejhorší výsledek v historii vyvolává řadu otázek. Během startu šampionátu se navíc v médiích objevila informace, že šéf Českého hokeje Alois Hadamczik měl tendence finskému kouči Karimu Jalonenovi mluvit do sestavy. Spekulovalo se dokonce o tom, že se třiašedesátiletého trenéra měl chtít zbavit. Hadamczik to ale popírá. „Ty věci, které vyšly na povrch, nejsou pravdivé,“ uvedl bývalý kouč národního týmu v pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz.

Jalonenovi do nominace nemluvím, říká prezident hokejového svazu HadamczikVideo: Sport.cz

 
Článek

Česká reprezentace přivezla na MS čtvrtý nejstarší tým turnaje. „Nechyběl vám v nominaci někdo z dvacítky?" narážel na vyšší věkový průměr českého týmu moderátor Jan Homolka. „Nominace je vždycky věcí trenéra. Když jsem byl zvolen prezidentem svazu, jeden z prvních dotazů směřoval na to, jestli nebudu mluvit do nominace. Ne, zásadně nebudu," uvedl Hadamczik.

„Měl jsem s ním (Jalonenem) pohovor. Řekl jsem mu: ‚Celý život dělám trenéra, když se mě budeš chtít na cokoliv zeptat, řeknu ti svůj názor. Když se nebudeš ptát, nebudu ti do toho mluvit.' Ty věci, které vyšly na povrch, nejsou vůbec pravdivé," odmítl šéf svazu dřívější spekulace.

PŘÍKLEP EXTRA: s šéfem Českého hokeje Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

„Jalonen ode mě dostal ještě větší pravomoci. Mohl si vybrat nové trenéry. Chtěl tři videokouče, měl tři videokouče. Takže, když někdo řekl, že jsem proti Jalonenovi, tak to není vůbec pravda. Ty nesmysly, co v den utkání vyšly v novinách, znepokojily trenéra a nepomohlo to českému hokeji," narážel Hadamczik na článek v Deníku Sport, podle nějž se měl chtít prezident svazu finského trenéra zbavit.

„Já chci počkat na Výkonný výbor. Do té doby má trenér naši důvěru a má smlouvu do konce příští sezony. Jestli tu důvěru získá dál, nebo ji ztratí, rozhodne Výkonný výbor. Tak, jak já mám na něm právo říkat, že se mi nelíbila ustrašená hra, tak stejné právo vyjádřit se na něm mají i další," řekl Hadamczik.

Pak se šéf svazu ještě vrátil k samotné nominaci. „Já jsem byl vždycky ten, který propagoval mladé hráče v nároďáku," uvedl Hadamczik a znovu zopakoval, že trenérovi do sestavy nemluvil. „Mladí hráči tam ale chyběli a teď je potřeba si říct, kteří hráči byli k dispozici a kteří ještě hráli dál," pokračoval bývalý trenér.

„Spousta hráčů z dvacítek mělo ještě povinnosti v juniorských soutěžích. A je pravdou, že když je chcete, tak vám je z těch soutěží neuvolní. Je pravda, že tam mohl být Svozil. A já jsem přesvědčený o tom, že tam měl být, protože je to hráč, který měl výborné výkony na dvacítkách. Mladým bychom měli ukazovat, že tam mají být, to je jedna z cest," dodal trojnásobný medailista z MS v roli kouče.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep Extra s Aloisem Hadamzcikem?

Reklama