Hlavní obsah

Pohodová výhra. Sparta slaví první body v Lize mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté pražské Sparty si ve svém třetím zápase v Lize mistrů připsali první výhru, když zvítězili na ledě dánského Aalborgu jasně 6:2. Sparťané po dvou těsných domácích prohrách právě s Aalborgem a s Luleou shodným výsledkem 2:3 započítali první body v tomto ročníku Ligy mistrů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťanský útočník Miroslav Forman v souboji s obranou Aalborgu.

Článek

Pražanům k úspěchu vydatně pomohl výborný vstup do zápasu, po první třetině vedli už 3:0. Dvakrát se mezi střelce zapsal kapitán Michal Řepík, jenž si navíc připsal dvě nahrávky. Rovněž čtyři body stihl i další útočník Vladimír Sobotka, jenž ke gólu přidal tři nahrávky.

Svěřenci kouče Pavla Patery měli hned na konci úvodní minuty k dispozici přesilovku a nedisciplinovanost domácích potrestal Řepík, jenž pak v šesté minutě předvedl nádhernou souhru s Konečným a sparťané vedli 2:0. Řepík z podobné parkety jako při prvním zásahu zužitkoval další početní výhodu.

Zkraje druhé části se měl co ohánět brankář Kořenář, ale Gooch mu sebral v polovině zápasu čisté konto až poté, co dal čtvrtý gól Sparty Forman. Úřadující vicemistři extraligy však nepřipustili žádné větší komplikace - hned na začátku třetí části si Sobotka pohrál s domácím gólmanem Lilliem a zvýšil na 5:1. Ačkoliv odpověděl Jakobsen, poslední slovo měl Horák.

Hokejová Liga mistrů, skupina A:
Aalborg Pirates - HC Sparta Praha 2:6 (0:3, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 30. Gooch (P. Bjorkstrand), 45. Jakobsen - 3. Řepík (D. Kaše, Sobotka), 6. Konečný (Řepík), 17. Řepík (Horák, Sobotka), 25. Forman, 41. Sobotka (Horák, Moravčík), 59. Horák (Sobotka, Řepík). Rozhodčí: Druseiks (Lot.), Lundsgaard - Knosen, Dalsgaard (všichni Dán.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 2295.
Sestava Sparty: Kořenář - Moravčík, Krejčík, Polášek, Graňák, Němeček, M. Jandus, Jurčina - Řepík, Horák, Sobotka - D. Kaše, G. Thorell, Safin - Forman, Přibyl, Buchtele - Hauser, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Patera.
1.Lulea3300012:79
2.Sparta Praha3100210:83
3.Jukurit Mikkeli3100210:123
4.Aalborg310028:133

Reklama