Hlavní obsah

Tappara Tampere - Zug 2:0Tappara Tampere má na dosah druhé finále LM za sebou

Hokejisté loňského finalisty Tappary Tampere vstoupili vítězně do semifinále Ligy mistrů. Tappara v úterý vyhrála doma 2:0 nad švýcarským Zugem s českým centrem Janem Kovářem. Lulea s obráncem Filipem Pyrochtou remizovala v Göteborgu s domácí Frölundou 2:2. Odvety za týden budou hostit Zug a Lulea, finále na jeden zápas se odehraje v sobotu 18. února.

Foto: Profimedia.cz

Veli-Matti Savinainen (v modrém) z Tappary Tampere slaví vstřelený gól v semifinále Ligy mistrů proti Zugu.

Článek

Zug, který ve čtvrtfinále vyřadil Hradec Králové, prohrával už po 72 sekundách. Z pozice mezi kruhy otevřel skóre obránce Mikael Seppälä. Ve 33. minutě zvýšil v přesilové hře po přihrávce Joriho Lehteräho Niko Ojamäki. Gólman Christian Heljanko udržel díky 21 úspěšným zákrokům počtvrté v sezoně čisté konto.

Čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů Frölunda útočí v osmém ročníku na šestou finálovou účast a v čase 7:49 ji dostal do vedení obránce Andreas Borgman, který se po individuální akci trefil bekhendem. Brankami ve 27. a 36. minutě hosté otočili stav. Nejdříve se prosadil v přesilové hře Brendan Shinnimin a potom zamířil přesně z pravého kruhu Joonas Rask. Frölunda vyrovnala 164 sekund před koncem při hře čtyř proti čtyřem díky Maxi Fribergovi.

Semifinále play off hokejové Ligy mistrů - úvodní utkání
Tappara Tampere - EV Zug 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 2. M. Seppälä, 33. Ojamäki.
Frölunda HC - Lulea HF 2:2 (1:0, 0:2, 1:0)
Branky: 8. Borgman, 58. Friberg - 27. Shinnimin, 36. J. Rask.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.