Hlavní obsah

V hokejové Lize mistrů se opět bude hrát o vyšší odměny

Účastníky hokejové Ligy mistrů opět čekají vyšší finanční odměny než v minulé sezoně. Vedení soutěže rozdělí na prémiích 3,47 milionu eur (85,5 milionu korun), o téměř dva miliony více než v premiérové sezoně 2014/15. Vítěz, který vzejde z klání 32 mužstev, se může těšit na půl milionu eur (přes 12,3 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Účastníky Ligy mistrů čekají vyšší finanční odměny než v minulé sezoně (archivní foto)

Článek

Formát Ligy mistrů se nemění, z osmi základních skupin po čtyřech týmech opět postoupí vždy nejlepší dva do play off. Soutěž začne 1. září a vítěz bude znám po jediném finálovém duelu, který je naplánovaný na 18. února 2023. V minulém ročníku bylo rozděleno 3,31 milionu eur a vítěz bral 495 tisíc.

Do soutěže zasáhnou tři zástupci české extraligy: Třinec, Hradec Králové a Sparta. Právě hokejisté Sparty (2016/17) a Hradce Králové (2019/20) se v minulosti postarali o nejlepší české výsledky, když bojovaly neúspěšně ve finále.

"Těším se, bude to stoprocentně zajímavější než obvyklé přípravné zápasy. O něco se hraje. Kdybych měl znovu jet do Pardubic, Olomouce a měst, kde jsme hráli vždycky v létě, není to až tak zábavné, protože s nimi se za celou sezonu potkáváme mockrát. Jakékoliv oživení a konfrontace s týmy z jiných lig je fajn. A Jsou to zase další zkušenosti," uvedl kapitán Východočechů Radek Smoleňák na dnešní tiskové konferenci v Síni slávy českého hokeje.

V minulé sezoně se Liga mistrů vrátila do kalendáře po odmlce v ročníku 2020/21, který zhatila pandemie koronaviru. Vítězem se stal tým Rögle a potvrdil dosavadní nadvládu švédských celků, které ze sedmi odehraných ročníků slavily úspěch v šesti případech. Z toho čtyřikrát se radovali hráči Frölundy.

Reklama

Související témata: