Hlavní obsah

Vítkovice zuřily! Sudí pískají pro Švýcary, psalo vedení už během zápasu Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Vítkovice slaví jako pátý český klub v historii postup do semifinále Ligy mistrů. Doma rozdrtili v odvetě švýcarský Rapperswil 5:1. Na první pohled jasná výhra se však nerodila snadno, úspěšný obrat navíc nastal po dost bizarním okamžiku, kdy si domácí klub stěžoval přes sociální sítě na výkon rozhodčích.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rozhodčí neuznali vyrovnávací gól vítkovického Patrika Zdráhala v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti Rapperswilu.

Článek

Rapperswil, který se musel kvůli nominaci do české reprezentace obejít bez své hvězdy Romana Červenky, se už v úvodu dostal do vedení, což v kombinaci s jednobrankovým náskokem z úvodního čtvrtfinále dávalo švýcarskému celku slušnou šanci na postup. Navíc jim hrál do karet leckdy zvláštní metr sudích.

Rakousko-slovenské duo arbitrů Ladislav Smetana, Marek Žák mimo jiné po trenérské výzvě hostů neuznalo vyrovnávací gól Partika Zdráhala.

Vedení vítkovického klubu cítilo z celkově nasazeného trendu rozhodování velkou křivdu a dost neobvykle protestovalo přes sociální sítě už během druhé třetiny.

„Vedení HC Vítkovice Ridera se důrazně ohrazuje proti tendenčnímu vedení zápasu čtvrtfinále CHL mezi Vítkovicemi a Rapperswilem ze strany rozhodčích Ladislava Smetany a Marka Žáka. Klub je přesvědčen, že oba sudí verdikty ovlivňují zápas ve prospěch švýcarského celku,“ stálo ve stížnosti na sociální síti X.

Následný vývoj zápasu už ale udělal z nářku jen úsměvnou epizodu, protože další Zdráhalův gól už platil a poté se ujal definitivního obratu Tomáš Vondráček, jenž nasázel čistý hattrick.

Po zápase pak majitel klubu Aleš Pavlík skrz oddílové stránky poděkoval týmu i příznivcům, ovšem nezapomněl si opět rýpnout do rozhodčích.

„Chtěl bych poděkovat všem Vítkovickým – všem fanouškům, partnerům a příznivcům, že v odvetě CHL s Rapperswilem i po první hodně tendenčně vedené třetině ze strany rozhodčích neztratili víru v to, že můžeme uspět. Jsem rád a moc děkuji všem za to, že jsme dokázali ty negativní emoce přetavit v dominanci na ledě i v hledišti a společně jsme mohli dojít pro tak skvělý klubový úspěch, jakým je postup do semifinále Ligy mistrů. Dík samozřejmě patří do kabiny všem hráčům a trenérům, kteří se o tento skvělý úspěch pro náš klub a celý ostravský i český hokej zasloužili.“

A věří, že klub uspěje i v semifinále a že vzkříšení přijde i v extralize.

Další kuriozitou úterního zápasu je hrdina Vítkovic Vondráček. 32letý útočník, který byl do kádru Ostravanů uvolněn z Pardubic na hostování do konce ledna, ještě těsně před zápasem Ligy mistrů nevěděl jistě, zda bude moct nastoupit.

„Když jsem už v Lize mistrů naskočil za Pardubice i v play off, tak jsem myslel, že nebudu moct hrát. Dva dny jsem tedy trénoval, včera nějakou kondici. Po tréninku mi trenéři řekli, že asi budu moct do zápasu. S o to větší chutí se mi dnes hrálo,“ prozradil autor hattricku na klubových stránkách.

Postoupí Vítkovice do finále Ligy mistrů?
Ano
65,8 %
Ne
34,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2080 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.