Hlavní obsah

Minulý rok proti nám nikdo nechtěl hrát, teď se na Hradec každý těší, štve Okuliara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvěma góly proti Liberci se útočník Mountfieldu Oliver Okuliar dotáhl na nejlepšího střelce extraligy Radila z Pardubic, jenže po další prohře 4:5 byl hodně rozladěný. „Zle,“ ucedil mezi zuby při otázce, jak by zhodnotil čtvrtou prohru svého týmu z posledních pěti duelů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK 5:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Úřadující vicemistři prohrávali ještě šest minut před koncem o tři góly, mohutným finišem stáhli manko na rozdíl jediné branky, vyrovnat však už nestačili. „Nebylo to dobré. Náš výkon se musí obrátit o sto osmdesát stupňů, jestli chceme začít vyhrávat,“ líčil po utkání rozladěně Okuliar.

Jedním z klíčových momentů byla nevyužitá dlouhá přesilovka pět proti třem za stavu 3:1 pro domácí ve druhé třetině. „Nezahráli jsme ji vůbec dobře a jde to za námi, musíme ji zahrát trochu lépe, alespoň abychom tam měli šanci, ale tam zase nebylo nic. Z naší strany jde o chybu,“ zlobil se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Hradec Králové 5:3 (55. Okuliar)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Po ztrátě na severu Čech zůstala hostující kabina finalisty uplynulého ročníku na delší dobu uzavřená. Bylo tam velké dusno? „Nemyslím si. Sezona je ještě hodně dlouhá a není důvod, aby tam bylo dusno,“ poznamenal asistent hradeckého kouče Peter Frühauf.

„Máme od trenérů noty, ale hrajeme vlažně. Jestli si dobře pamatuju, minulý rok proti nám nikdo nechtěl hrát, teď se každý na Hradec těší,“ konstatoval smutně slovenský útočník, který je s tuctem zásahů spolu s pardubickým Lukášem Radilem nejlepším kanonýrem soutěže.

„Na začátku sezony jsme měli dobré zápasy, hned první s Kometou (4:0), kdy jsme hráli všichni tak, jak máme. A taky doma s Libercem (5:3), ale pak jsou naše výkony jak na houpačce. Někdy jako bychom jeli na výlet… Nevím, fakt už je toho občas hodně a je třeba se trochu zamyslet, aby si každý zametl pod svým kobercem a zamyslel se nad tím, jak má pomoct týmu,“ podrobil 23letý útočník svůj mančaft kritice.

„Ale Oli není trenér, je to hráč. Když se budeme nějakým způsobem dostávat ještě víc dolů jen proto, že jsme prohráli, tak asi v dalších zápasech nenastoupíme s potřebným sebevědomím a odvahou. Musíme si věřit. Když si budeme věřit a hrát ve stejné intenzitě jako na konci v Liberci, tak musíme být úspěšní. Potřebujeme se zkoncentrovat. Do reprezentační pauzy máme ještě tři zápasy a potřebujeme bodovat,“ uzavřel Frühauf. V úterý Mountfield hraje v Mladé Boleslavi.

Reklama

  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Švédsko - Česko zítra 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko