Hlavní obsah

Byla to sladká pomsta, uznala kanadská média po triumfu Ruska

Hokejisté Ruska se dokázali podle zámořského tisku pomstít Kanadě nejlepším možným způsobem. Před rokem se hráči ze země javorového listu radovali z triumfu na světovém šampionátu v Moskvě, nyní musí vstřebat finálovou porážku v prodloužení od svého největšího rivala na domácí půdě v Québeku.

Článek

"Byla to nejsladší možná pomsta," uvedla agentura Canadian Press v narážce na vyvrcholení loňského MS, kde Rusko neprošlo přes semifinále. Poté museli hráči sborné sledovat ve vyprodané aréně Chodynka radostné křepčení Kanaďanů po finále, v neděli se role obrátily. "Musíme uznat, že výhra Rusů byla férová. Před rokem prohráli v Moskvě semifinále a neměli šanci bojovat o titul. Teď vyhráli finálovou přestřelku," napsal list Montreal Gazette.

"Ilja Kovalčuk zlomil kanadská srdce," konstatoval server kanadské televize TSN. Právě útočník Atlanty boj o zlato dvěma góly rozhodl. Nejprve v závěru normální hrací doby vyrovnal a poté v nastaveném čase utkání ukončil.

Kanadský tisk ale své hokejisty nezatracuje. "Bez ohledu na výsledek mohou být fanoušci na hráče pyšní," uvedl internetový server canoe.ca. Svěřenci kouče Kena Hitchcocka na šampionátu neprohráli ani jeden zápas v normální hrací době a nastříleli nejvíce branek.

"Výsledek ale zklamal 13 338 fanoušků v Le Colisée Pepsi, kteří věřili, že Kanada bude prvním týmem od roku 1986, který dokáže MS vyhrát doma," poukázala server na fakt, že ani letos se pořadatelské zemi nepodařilo získat zlaté medaile.

Canadien Press zároveň připomněl, že MS mělo v minulosti většinou problém připoutat pozornost kanadských fanoušků. Letos se však situace změnila. Na turnaji se představilo osm z dvaceti nejlepších střelců uplynulé sezony NHL a "stále tak hrozilo, že padne gól".

Reklama

Související témata: