Hlavní obsah

Heatley byl nejlepší, ale Rusové mu veškerou radost zkazili

QUÉBEC

Nikdo za posledních osmnáct let tak nedominoval kanadskému bodování mistrovství světa jako Dany Heatley. V devíti zápasech MS v Kanadě nasbíral útočník domácího týmu dvacet bodů za dvanáct branek a osm přihrávek. Svými výkony táhl Kanadu k dalším a dalším vítězstvím, nebylo pochyb o volbě nejužitečnějšího hráče turnaje. Jenže co to bylo platné, když jeho tým nakonec finále před vlastními fanoušky prohrál.

Článek

„Jsme všichni hrozně zklamaní. Měli jsme před poslední třetinou dvoubrankový náskok a do té doby jsme hráli skvěle. Ve třetí třetině jsme ale najednou dali Rusům prostor a oni mají výborné střelce, kteří toho dokázali využít. Ve špatnou dobu jsme si vybrali osudnou herní pauzu,“ vykládal 27letý Dany Heatley po finále tiše a se skloněnou hlavou.

Útočník Ottawy během šampionátu v Halifaxu a Quebeku překonal několik kanadských rekordů MS. Na pěti šampionátech nasbíral celkem 52 bodů a 32 gólů, čímž předčil takové legendy jako jsou Steve Yzerman a Marcel Dionne. Společně s Doanem se také dotáhli na první příčku v počtu medailí na MS, kde dosud se dvěma zlatými a dvěma stříbrnými trůnil jen brankář Sean Burke. Stejnou bilanci má nyní i Heatley.

V quebeckém finále navíc sympatický hráč svou dvanáctou brankou trhnul i patnáct let starý rekord Erica Lindrose v počtu branek na jednom šampionátu. Bylo jasné, že nikdo jiný nemůže dostat cenu pro nejužitečnějšího hráče, kterou už jednou Heatley obdržel - v roce 2004 v Praze. „Teď z ní ale zrovna nějak velkou radost nemám,“ řekl oceněný hokejista po finále novinářům.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články