Hlavní obsah

Ruský kouč Bykov zúžil nominaci a čeká na další posily z NHL

QUÉBEC

Trenér ruských hokejistů Vjačeslav Bykov vyřadil ze svého výběru pro mistrovství světa v Kanadě čtveřici hráčů z nejvyšší domácí soutěže. Kemp týmu museli opustit obránce Andrej Kutějkin z Ufy, útočník Nikolaj Kuljomin z Magnitogorsku a dvojice forvardů moskevského CSKA Pjotr Ščastlivyj, Jevgenij Arťuchin.

Článek

Bykov netrpělivě čeká na konec série druhého kola play-off NHL mezi Pittsburghem a New York Rangers, kde proti sobě nastupují obránci Sergej Gončar s Fjodorem Tjutinem. Penguins zatím vedou nečekaně jednoznačně 3:0 na zápasy, Tjutin by tak teoreticky mohl být Rusům k dispozici již od začátku turnaje, neboť čtvrtý duel se hraje ve čtvrtek.

Do šampionátu vstoupí Rusové v pátek 2. května proti Itálii, za dva dny narazí na českou reprezentaci a v úterý 6. května je čekají Dánové.

Širší nominace Ruska na mistrovství světa v Kanadě:
Brankáři: Alexandr Jerjomenko (Ufa), Semjon Varlamov (Jaroslavl), Michail Birjukov (Tver),
obránci: Jevgenij Medvěděv, Ilja Nikulin (oba Kazaň), Vitalij Proškin (Ufa), Dmitrij Vorobjov (Togliatti), Konstantin Kornějev (CSKA Moskva), Daniil Markov (Dynamo Moskva), Dmitrij Kalinin (Buffalo/NHL), Denis Grebeškov (Edmonton/NHL),
útočníci: Alexej Morozov, Sergej Zinovjev, Danis Zaripov (všichni Kazaň), Alexandr Ovečkin, Alexandr Sjomin, Sergej Fjodorov (všichni Washington/NHL), Maxim Sušinskij, Konstantin Gorovikov (oba Petrohrad), Sergej Mozjakin (Chimik Moskevská oblast), Alexej Těreščenko (Ufa), Fjodor Fjodorov (Dynamo Moskva), Maxim Afinogenov (Buffalo/NHL), Ilja Kovalčuk (Atlanta/NHL), Alexandr Radulov (Nashville/NHL).

Reklama