Hlavní obsah

Divácká kulisa bude výborná, slibuje švýcarský legionář Kutlák

KLOTEN

Jen pět českých hokejistů zná z poslední sezóny důkladně dějiště mistrovství světa. Jediným, kdo se ale do Švýcarska opět vrací i po skončení klubových povinností, je obránce Zdeněk Kutlák. Hráč Ambri-Piotta si působení v zemi helvétského kříže pochvaluje a sebejistě slibuje, že co se týče divácké přízně, nebudou si mít hráči na šampionátu opravdu nač stěžovat.

Článek

"Švýcaři se na šampionát pečlivě připravovali a hodně se těší, myslím že divácká kulisa bude výborná. Třeba u nás v Ambri jsou fanoušci úplně fantastičtí a manažer klubu mi říkal, že je už hodně lístků prodaných. A v Bernu, kam se vejde 16 tisíc lidí, je pokaždé vyprodáno. Nejinak tomu bude určitě i při zápasech domácí reprezentace. Atmosféra bude určitě skvělá," tvrdí devětadvacetiletý Kutlák.

V Ambri odehrál druhou sezónu a patří mezi opory klubu. Hned jak se objevil v nominaci národního týmu připravujícího se na MS, absolvoval několik rozhovorů se švýcarskými novináři. "Vyptávali se mě na celý tým, ale nejvíc samozřejmě na Jardu Jágra. Naposledy jsem z dvacetiminutového rozhovoru mluvil deset minut o Jardovi," usmíval se obránce, jenž se rovněž netají obdivem ke slavnému hráči.

Sbírali kartičky s Jágrem

"Je to pořád hrající legenda a taková osobnost, která se rodí možná jednou za sto let. Pro mě je velká čest, že si s ním mohu zahrát v jednom týmu. Je to hokejista, kterýho jsme měli skoro všichni za vzor a sbírali jeho kartičky a podpisy. A najednou s ním sedíme v kabině a hrajeme v jednom týmu," vykládal nadšeně.

Reklama

Související témata: