Hlavní obsah

Hokejisty Slovenska posílí z NHL na MS Budaj a Svatoš

BRATISLAVA

Brankář Peter Budaj a útočník Marek Svatoš z Colorada posílí hokejisty Slovenska na květnovém mistrovství světa v Německu. Avalanche vypadli v sobotu v prvním kole Stanleyova poháru se San Jose. Generální manažer Peter Bondra tak získal z NHL první dva hráče, kteří v této prestižní zámořské soutěži pravidelně nastupují.

Článek

Z různých důvodů nemůže nový trenér Slovenska Glen Hanlon počítat s hvězdou New Yorku Rangers Mariánem Gáboríkem nebo obránci Ľubomírem Višňovským z Anaheimu a Andrejem Meszárošem z Tampy Bay. V přípravě Slovenska jsou také další tři hráči ze zámoří, kteří ale působili převážně v nižší soutěžích.

Obránce Vladimír Mihálik odehrál za Tampu Bay v uplynulé sezoně čtyři zápasy, jinak nastupoval v nižší AHL v Norfolk. Devatenáctiletý útočník Richard Pánik strávil ročník v juniorské OHL v celku Belleville Bulls a na farmě Tampy Bay v Norfolku hrál krátce na konci sezony. Stejně starý Tomáš Tatar nastupoval na farmě Detroitu v Grand Rapids v nižší AHL.

V kádru Slovenska, který se připravuje na šampionát, jsou také zástupci klubů z české extraligy - gólman Peter Hamerlík z Třince, bek Ivan Švarný z Litvínova a útočníci Milan Bartovič s Andrejem Podkonickým z Liberce, Michal Macho z Mladé Boleslavi a nově se má připojit také Rastislav Špirko z mistrovských Pardubic. Z Evropy se ale Bondrovi sešla také řada omluvenek.

Reklama

Související témata: